– Hvert år har vi alltid hatt litt økning i det vi har spilt inn. Det satser vi på også i år, sier Kent Erlend Øyen.

Dagligvarecupen spilte inn 50.000 kroner til Vardesenteret i fjor. Det var et rekordstort overskudd. I år går overskuddet fra Dagligvarecupen til Foreningen for hjertesyke barn.

– Vi er kjempeglade. Det å skaffe penger er vanskelig. Vi må ta «tiggerrunder», og vi prøver å søke etter penger fra ulike fond, men det er ganske mye jobb, sier Sølvi Salo Stensrud, som er fylkesleder i Foreningen for hjertesyke barn.

Les også: Hør BKT-spillernes gulloppskrift

Svendsen kommer

Turneringen starter i Skarphallen i morgen tidlig og varer til ettermiddagen. Foreningen for hjertesyke barn skal ha en egen stand, og i 12-tiden arrangeres kjendiskampen. Det ene kjendislaget ledes av Truls Svendsen, som for tiden er aktuell i TV2-serien «Tjukken og Lillemor».

– Søndag startet «Tjukken og Lillemor» og i dag skal han på Skavlan, så det kommer til å bli skrevet litt om ham. Forhåpentligvis gagner det oss, sier Tor Erik Bergesen.

Skuespiller Kristian Figenschow jr. skal være stuntreporter under kampen.

– De vi har kontaktet har vært utrolig positive. Det er selvfølgelig noen som ikke kan, men ingen som avviser det. I år har vi flere kvinner enn i fjor, og det er meget bra, sier Bergesen.

I tillegg til Svendsen og Figenschow jr. skal også Anne Nymo Trulsen, Laila Myrvang, Nils Solstad, Jonas Johansen, Roger Ingebrigtsen, Remi Johansen, Kjell Olav Pettersen, Trond Agnar Hansen, Magnus Andersen, Morten Moldskred, Trine Lise Olsen, John Kristian «Kikkan» Angvik, Steinar Nilsen, Roger Nilsen, Jens Johan Hjort og Stig Are Sørensen være med.

Les også: Gabrielle (16) prøver seg hos toppklubb

29 lag

Men et par kjendiser «glapp». Klaus Sonstad og Thomas Numme ville komme, men måtte melde avbud. I år deltar 29 lag som skal kjempe om seier i femmerfotball-turneringen, og det er både herre- og dameklasse.

– Det er ikke det meste vi har hatt, men det er på samme nivå som tidligere, sier Øyen.

Det er kun lag fra dagligvarebransjen som får være med fotballturneringen. Dagen avsluttes med bankett på Ølhallen der Truls Svendsens drakt blir signert av alle kjendisene, og auksjonert bort.

– Det sosiale er viktigere enn hvordan det går i turneringen, selv om det kan gå ganske tøft for seg i enkelte kamper, sier Kent Erlend Øyen.