Det har ikke gått som Andreas Nygaard ønsket i de to siste rennene i langløpscupen Ski Classics, men foran Marcialonga er han på offensiven.

– Jeg tror på en sportslig opptur og går for å ta så mange poeng som mulig på de innlagte spurtene. Og så skal jeg hjelpe Anders og Jørgen (Aukland) så godt jeg kan inn i den siste bakken, sier Nygaard som går for å vinne den grønne sprinttrøya.

Foran helgens renn er han nummer tre i sprintsammendraget bak Øystein Pettersen og Petter Eliassen.

Les også: Knallsuksess for onsdagsrennet

– Godt fornøyd

Nils Marius Otterstad, som er teamsjef for Nygaards lag Team Santander, er imidlertid godt fornøyd med det han har sett av Nygaard så langt i sesongen.

– Vi synes Andreas har levert mer enn det vi kunne forvente. De rennene som har vært har ikke vært optimale med tanke på løypeprofil, men han har plukket bra med poeng og er absolutt med i kampen om sprinttrøya, sier Otterstad som poengterer at det fortsatt skal kjempes om mange poeng.

– I tillegg ser det ut som Petter Eliassen går for sammenlagtseieren. Så jeg vil si at Andreas har gode muligheter for å vinne sprinttrøya, sier Otterstad.

Les også: Se bildeserie fra onsdagsrenn

König Ludwig Lauf

Teamsjefen mener at de kommende skirennene skal passe Nygaard bedre, og at han kan kjempe om topplasseringer hvis han har dagen. Neste helg går burfjordingen, som bor og studerer i Tromsø, König Ludwig Lauf i Tyskland med klare ambisjoner.

– Jeg tror det løpet passer meg bra, og der satser jeg på å gå meg inn på pallen, sier Nygaard som også ser frem til Vasaloppet.

Det svenske langløpet går av stabelen i starten av mars, og er det lengste i Ski Classics med sine 90 kilometer. I fjor hevdet Nygaard seg helt i toppen og kom på sjetteplass, til tross for at han både brakk staven og måtte gå tilbake i løypa midtveis for å hente brillene som han mistet.

– Vasaloppet blir på mange måter sesongens høydepunkt. Det blir ofte referert til som langløpernes VM, så det ser jeg virkelig frem til, forteller Nygaard.

Les også: Mariel (15) presterer i norgestoppen

Stor norsk deltakelse

Marcialonga er blitt et meget populært renn for nordmenn, og i årets utgave er det nesten 2.500 påmeldte deltakere fra Norge. Otterstad tror søndagens renn blir en skikkelig fest.

– Det er det rennet med absolutt best stemning langs løypa, og det er ikke bare på grunn av den varme rødvinen de serverer underveis, sier Otterstad og ler.

Startskuddet for løpet går på søndag klokken 09.00 i rennet som blir litt kortere enn vanlig. Løypa er nemlig kuttet ned fra 70 til 57 kilometer på grunn av snømangel.

– Jeg tror det blir litt kaotisk inn i den siste bakken, fordi flere klarer å henge. Så der må vi være ekstra konsenterte for å unngå uhell, sier Nygaard.