Den råsterke 17-åringen Andreas Johan Lorentezen løftet hele 215 kilo i markløft i sitt første styrkeløfterstevne i fjor høst. Det holdt til ny norgesrekord i klassen 14 til 18 år under 93 kilo, og utviklingen har ikke stoppet opp siden den gang. På trening har han allerede dratt opp 250 kilo, og klarer han å legge på ytterligere fem kilo i et internasjonalt stevne vil han sette ny verdensrekord.

– Det finnes minstekrav for å få en rekord godkjent. For å klare ny europarekord må Andreas løfte 245 kilo, og for å sette verdensrekord må han dra opp 255 kilo fra gulvet. Akkurat nå leker han seg jo med 250 kilo på trening, så det blir en smal sak å få til, sier Eirik Sivertsen som er nestleder i Tromsø Atletklubb.

Les også: Andreas (17) løftet over et halvt tonn

Internasjonalt stevne

Men hvis Lorentzen skal sette internasjonal rekord må ha også konkurrere på et internasjonalt stevne. Til våren er planen å være med på et nasjonalt stevne, og hvis han imponerer like mye som har gjør på trening ligger sannsynligvis veien åpen for at han kan få representere Norge utenfor riksgrensene. Sivertsen har fulgt utviklingen til Lorentzen siden han startet for halvannet år siden, og tror han har en stor fremtid.

– Andreas debuterte med å sette tre norgesrekorder i sitt første styrkeløfterstevne, så det sier seg selv at potensialet hans er enormt, sier Sivertsen.

Les også: Går for opptur og poeng

Viktig år

Dette kalenderåret blir meget viktig for den ambisiøse unggutten. Han er nemlig inne i sitt siste år som ungdom, og neste år går han inn i juniorklassen. Der blir det både tøffere krav og tøffere konkurranse mot eldre gutter, men med utviklingen han har vist det siste året skal han ha gode muligheter for ta å skrive seg inn i historiebøkene og sette rekorder i løpet av 2015.

– Alt over 250 kilo er det jeg går for nå, og klarer jeg enda mer vil det selvsagt være bra for meg, sier Lorentzen som har et mål der fremme i tiden.

– Jeg håper å klare 300 kilo en dag, men har satt meg mange små mål på veien. Det er ikke noe hastverk, forteller 17-åringen.

Og hastverk har han heller ingen grunn til å ha. For hvis han har glede av treningen og holder på i flere år er Sivertsen sikker på at han klarer å dra opp 300 kilo i markløft.

– Da går 300 lett, sier Sivertsen og smiler.