JAPAN: I lørdagens konkurranse måtte Forfang hoppe på lånte ski da hans egne ikke kom med flyet østover tidligere i uka. Men sent i går kveld japansk tid fikk Tromsø Skiklub-hopperen en opptur da skiene hans ble levert på hotellet.

Nattens konkurranse gikk også langt bedre for unggutten som hoppet 119 meter i første omgang. Det holdt til en 19. plass, men i andre omgang klinket han til med sitt beste hopp i Sapporo. Forfang hoppet 126 meter og ble til slutt nummer 16.

Les også: Forfang slet på lånte ski

– Utrolig mye styr

Da iTromsø var i kontakt med Forfang på lørdag ettermiddag forklarte han hva som hadde skjedd i forkant av den første konkurransen.

– Jeg ringte SAS da jeg kom frem, og de visste ikke engang at skiene mine ikke hadde kommet med. Så de sendte dem nedover, men de kom ikke lengre enn til Tokyo før konkurransen på lørdag. Det var utrolig mye styr for å få sendt dem opp til Sapporo, sier Forfang til iTromsø.

Les også: Forfang går for VM-medalje

Bindingene

Unggutten forklarer også hvorfor han er avhengig av å hoppe på egne ski.

– Det tar tid å bygge tillit til ei binding, og jeg har hoppet med samme bindingen nå i fem år. Den oppfører seg helt annerledes i lufta og jeg følte at jeg slet voldsomt med å fly med de lånte bindingene, forteller Forfang til iTromsø.

Neste utfordring for Forfang blir i junior-VM i Kasakhstan i starten av februar. Søndagens renn ble for øvrig vunnet av tsjekkiske Roman Koudelka, mens Anders Fannemel ble beste nordmann på en femteplass.