ITALIA: Han har aldri lagt skjul på at han ønsker å vinne den grønne sprinttrøya i langløpscupen Ski Classics. Før dagens renn signaliserte Andreas Nygaard (24) at han skulle ta mange poeng på de to innlagte spurtene, og han holdt ord.

På den første innlagte spurten etter fem kilometer var Nygaard nummer to og tok 30 poeng, mens han vant den andre spurten etter 32 kilometer og tok 50 poeng.

Les også: Går for opptur og poeng

I grønn trøye

Totalt sett er Nygaard oppe på 120 poeng i kampen om den grønne sprinttrøya, og han passerte både Petter Eliassen og Øystein Pettersen som har 110 poeng.

Neste helg går derfor Andreas Nygaard i grønn sprinttrøye i König Ludwig Lauf.

Rennet i Tyskland blir det fjerde konkurransen på like mange helger for Nygaard og resten av langløperne. Deretter venter det en liten pause før de tre siste løpene i Ski Classics som er Vasaloppet, Birkebeinerrennet og Årefjällsloppet.

Les også: Nygaard tok sprinttrøya

Thriller

Avslutningen på Marcialonga ble for øvrg en skikkelig thriller. Øystein Pettersen fikk en luke på fire sekunder opp den siste bakken, men Anders Aukland og Tord Asle Gjerdalen nektet å gi seg.

En knapp kilometer før mål var trioen samlet, og da så Gjerdalen sitt snitt. Han klinket til og fikk gå i ensom majestet på oppløpet.

Dermed vant Tore Asle Gjerdalen vinterens Marcialonga foran Anders Aukland og Øystein Pettersen.