ITALIA: På forhånd hadde burfjordingen, som bor og studerer i Tromsø, signalisert at han skulle ta mange poeng på de innlagte sprintene. Og han holdt ord. I den første innlagte sprinten kom han til kort mot John Kristian Dahl, men fikk 30 poeng for andreplassen. På sprint nummer to fjernet han imidlertid all tvil og takket være 50 friske poeng passerte han både Petter Eliassen og Øystein Pettersen på sammenlagtlista i sprintkonkurransen.

– Det var utrolig artig, og gikk akkurat som planlagt, forteller en strålende fornøyd Nygaard på telefon fra målområdet.

Les også: Kjempeløp av Nygaard

Stor premie

Vinneren av sprintkonkurransen får seks prosent av den totale premiepotten i Ski Classics som er på 200.000 euro. Dette tilsvarer 12.000 euro, som er om lag 100.000 norske kroner.

– Jeg holder ikke på med dette på grunn av pengene, men det er jo klart at det er en liten ekstra gulrot, sier Nygaard som kommer til å dele med lagkameratene hvis han klarer å beholde den grønne poengtrøya ut sesongen.

Da Nygaard gikk i mål visste han ikke at han hadde tatt over ledelsen i sprintkonkurransen, og derfor ble gleden ekstra stor etter løpet.

– Jeg fikk akkurat vite det, så nå er det utrolig god stemning her, sier burfjordingen.

Les også: Går for opptur og poeng

– Full klaff

I tillegg til Nygaards triumf vant lagkamerat Tord Asle Gjerdalen etter en thriller av en avslutning mot Anders Aukland og Øystein Pettersen. Med andreplassen tok Aukland også over ledelsen i sammendraget, og derfor var det full fest i Team Santander-leiren etter målgang.

– Dette var skikkelig viktig for laget, og det er mange på plass fra Santander her også. Så nå er flagget heist og champagne skjenket, sier Nygaard og ler.

Les også: Smadret persen

Reiser ikke hjem

Neste helg går König Ludwig Lauf av stabelen helt sør i Tyskland, og mens resten av Team Santander setter kursen mot Norge i morgen blir Nygaard værende i Sør-Europa.

– Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre. Det kan hende det blir noen dager i Seefeld, og noen dager her i Italia. Men jeg drar i hvert fall ikke hjem til Norge, det blir for mye pes rett før nesten løp, forteller Nygaard som har store ambisjoner foran løpet i Tyskland.

– Treningen har vært lagt opp mot en formtopp nå, og fokuset i januar har vært inn mot König Ludwig Lauf. Sånn som det har vært hittil har jeg vært ferdig etter de innlagte sprintene, og det er jo litt kjedelig. Så jeg gleder meg til neste helg der jeg forhåpentlig kan være med å kjempe om en pallplass, avslutter Andreas Nygaard.