Sesongens store mål er Landsskytterstevnet (LS) som i år er på Lesja. Torunn har flere ganger vært i prinsesselaget. Lakselvdal-skytteren tror hun kan klare det igjen.

– Ja, jeg har vært der noen ganger, og det er jo litt stas. Det blir litt show. Vi drømmer ennå om det, selv om jeg snart er 40 år, sier hun.

Og forklarer litt av sjarmen med skytesporten:

– Det går an å bli god å skyte, selv om du er 40 år. Det er det som gjør at man er med.

LES OGSÅ: VIF vurderer Ondrasek

Med LS-vinner Roy Håkstad som pappa og Torunn som mamma, «måtte» det bli skyting på Torinn også.

– Målet er å få bra samlinger i blinken og vinne. Landsskytterstevnet er det gjeveste å være med på, fastslår Torinn, som kom til finalen på fjorårets LS.

Hun håper å bli like god som mamma en dag,

– Men det er egentlig pappa som mest er forbildet mitt, smiler 12-åringen.

Nesten pers

Torunn og Torinn deltok i helgen på skytestevnene Tromsø Open og Nyttårstreffen. På Sandnessund skytterlags stevne fikk Torunn 241 poeng, mens det ble 239 poeng på Tromsø skytterlags stevne.

LES OGSÅ: Seier nummer 29 på rad

– Det er jo det jeg bruker å ha. Jeg skulle gjerne hatt litt mer poeng, selvfølgelig skulle jeg det. Men jeg er sånn passelig fornøyd, sier Torunn.

Torinn fikk 247 poeng på Tromsø skytterlags stevne. På det andre stevnet ble det 243 poeng lørdag.

– Det er jeg fornøyd med. Det beste jeg har skutt er 248, så det var bare ett poeng bak persen, forteller Torinn, som konkurrerer i rekruttklassen og dermed kun skyter i liggende stilling.

LS i Øverbygd

Om halvannet år er det for øvrig LS nesten på hjemmebane i Øverbygd.

– Vi har begynt å ha samlinger for ungene og voksne. Troms skyttersamlag satser litt mot LS i Øverbygd, siden vi som er herfra gjorde det litt dårlig på LS i fjor. Kanskje klarer vi å få noen i toppen i 2016, sier Torunn Håkstad.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

Men på kortere sikt er det Samlagsmesterskapet som blir det viktigste stevnet.

– Samlagsmesterskapet og Solstevnet i Målselv er målet nå, før vi starter på feltsesongen ute. Det går i ett. Pausetiden er i september-oktober, hvis du vil ha pause da, sier Torunn Schjelderup Håkstad.

Tor-Erik Fossli vant begge stevnene i helgen med 247 og 249 poeng.

ELEKTRONISKE SKIVER: Straks skytterne har løsnet et skudd, blir de registrert digitalt. Torunn Håkstad mener de kjapt oppdaterte resultatene har vært med på å redde skyttersporten.