Håkon Mikalsen, som går for Nordreisa IL og Team Nord-Norge, er klar for NM på Røros.

Heldigvis kan man si.

Det holdt nemlig på å gå skikkelig galt da Mikalsen måtte i bakken i klassikeren Marcialonga søndag. Mikalsen var helt i teten da det fatale skjedde etter cirka 15 kilometer:

Jeg ble sklitaklet i en bakke med høy fart, brakk begge stavene og ble overkjørt av hele feltet. Det ble en brå slutt på løpet, sier Mikalsen til itromso.no.

Lettet

Heldigvis slapp han fra det med en noen skrubbsår, en litt forslått kropp og to knekte staver.

Jeg lå omtrent og ventet på at det skulle smelle skikkelig. Det var ganske høy fart og en skummel situasjon egentlig. Det kunne gått mye verre. Jeg tenke bare på skiene og på meg selv. Det viktigste er at kroppen er like hel, og jeg var lettet da jeg reiste opp og kjente jeg var ok. Stavene er det ikke farlig med, sier Mikalsen.

LES OGSÅ: Nygaard kan vinne 100.000,-

Trener for Team Nord-Norge, Jostein Vinjerui, var selv på Marcialonga.

Det er godt at det gikk bra med Håkon. Dette er fort risikoen i et så stort felt. Det er mange om beinet, og det kan få konsekvenser, sier Vinjerui.

Mikalsen forsøkte å gå rolig videre etter fallet, men ga etter hvert opp. Mikalsen var på Marcialonga på sponsoroppdrag med Saltdalshytta.

– Jeg hjelper dem med både det ene og andre, løpsforberedelser og smøretips. Det er fint å kunne gi litt tilbake, forteller Team Nord-Norge-løperen.

Kan droppe løp

I kveld er han på plass på Røros der NM på ski starter på torsdag. Torsdag er det 15 km i fri teknikk, fredag er det sprint, mens det lørdag er 30 km skiathlon. Som vanlig avsluttes NM, del 1, med stafetter søndag. Torsdagens løp kan gå uten Mikalsen. Den endelige avgjørelsen tar han onsdag.

– Det er ikke mine beste distanser i første del av NM. Jeg har en topp 20-målsetting, men det er et høyt nivå. I forrige uke var jeg syk, så det var ikke den beste oppladningen. Vi får se hva det holder til. Det er mange om beinet, for å si det slik, sier langrennsløperen, som føler seg OK slag etter en lang sykdomsperiode.

LES MER: Endelig tilbake etter smellen

Treningsgrunnlaget fra sommerhalvåret er noe tynt, men fra oktober-november har han trent veldig godt.

– Jeg føler absolutt at jeg er på vei tilbake. Jeg har gått bra skirenn på nyåret og føler kroppen fungerer som den skal, sier Håkon Mikalsen.

Jostein Vinjerui mener herreløperne på Team Nord-Norge kan bite godt ifra seg på Røros. Snorri Einarsson, Martin Mikkelsen, Rolf Einar Jensen, Morten Harjo Pettersen og nevnte Mikalsen er med fra regionlaget.

– De er i bedre slag alle mann. Stort sett alle guttene er gode nok til å være blant topp 20, så får vi se om alle greier å bli det. Men Martin Mikkelsen trenger mer tid etter en lengre sykdomsperiode, sier treneren.