Som eneste Tromsø-løper måtte Silje Theodorsen forsvare byens ære i åpningsdistansen i NM som arrangeres på Røros.

Der endte hun opp som nummer 10, foran flere sterke navn som Ingvild Flugstad Østberg og Barbro Kvåle, etter å ha avsluttet løpet råsterkt. Theodorsen var 1 minutt og 43 sekunder bak vinner Therese Johaug i mål.

- Det var et veldig bra og sterkt løp av henne. Hun er absolutt en løper for fremtiden. Jeg gleder meg med henne, sa dagens gullvinner Johaug om Theodorsen.

Avsluttet råsterkt

På de siste 3 kilometerne holdt Theodorsen nesten tempoet til verdens beste langrennsjenter, og tapte kun 15 sekunder til Johaug, og 12 til sølvvinner Marit Bjørgen.

Theodorsen var kun drøye minuttet, 1.07, bak tidenes beste kvinnelige langrennsløper i mål. Til sammenligning var hun 40 sekunder bak duoen Johaug og Bjørgen i verdenscuprennet på Lillehammer i desember, da Theodorsen ble nummer 16.

- Det var et helt greit løp. Jeg gikk så fort jeg klarte. Da må jeg nesten være fornøyd, sier Theodorsen til iTromsø på stadion i Røros.

- Du er bare 1.07 bak Bjørgen?

- Tidsdifferansen var ikke så verst. Det var ei tøff løype, men det var det nok for alle. Jeg startet ganske rolig.  Martine  (Ek Hagen) tok meg ganske  tidlig igjen, så jeg fikk heng på de siste 8 km. Og så kom Heidi (Weng) på slutten, sier Theodorsen.

- Et meget bra resultat

Langrennssjef Åge Skinstad er meget tilfreds med det Silje Theodorsen viste på Røros i dag.

- Det er et meget bra resultat som viser at hun er i rute frem mot U23-VM i Kazakhstan, som hun reiser til i morgen, sier Skinstad.

Og slår like gjerne fast:

- Hun beviser at hun er et av de absolutt største talentene bak de vi har på elite- og VM-laget nå, sier en imponert Åge Skinstad før han hastet videre i pressesonen.

- Det er på en måte bare å være tålmodig og skynde seg langsomt. Så vil hun nå målene hun setter seg. Så lenge hun er treningsvillig og klok. Og det regner jeg med at hun er, er rådet fra suverene Therese Johaug.

NM-DEBUT: Silje Theodorsen i aksjon i sitt første løp i senior-NM på dagens 10 kilometer fristil på Røros. Foto: Øyvind Sivertsen