Nordreisaværingen som går for Team Nord-Norge og bor i Tromsø gjorde en meget solid prestasjon da han ble nummer 20 på 15 kilometer fristil på Røros i dag. I norgesmesterskapet ble han nummer 19 etter at briten Andrew Musgrave ble strøket fra listene.

Langrennsløperen har slitt med en mystisk skade helt siden sommeren 2012 som har gjort at han ikke har klart å trene 100 prosent.

- Ingen vet helt sikkert hva som er galt, men Håkon blir fort sliten, og tåler per i dag ikke full trening, sa trener Jostein Vinjerui i høst.

Mikalsen selv sa i september at han håpte på å prestere godt i vinter.

- Først og fremst at kroppen skal bli frisk. Dernest er NM del 2 i Harstad nærmest på hjemmebane i mars et naturlig mål. Der er det både 10- og 50-kilometer som jeg sikter meg inn på, sa Mikalsen til iTromsø.

I dag viste han at han er på god vei tilbake med prestasjonen.

- Det er ikke mange som har vært så lenge borte fra toppidrett, så om han klarer et slikt comeback vil det være sensasjonelt, sa trener Vinjerui da.

De andre lokale løperne hevdet seg ikke så høyt på resultatlistene. Snorri Einarsson (48), Martin Mikkelsen (60), Marius Norø Ingebrigtsen (75), Christian Tvedt Bugge (84) og Rune Strømholdt (104) var de andre lokale som deltok på dagens distanse.

iTromsø kommer tilbake med mer.