RØROS: Ett år før det skal være NM i Tromsø, er hovedkomiteen på Røros for å se og lære.

– Det er et såpass stort mesterskap at det nesten er utenkelig å skulle arrangere et NM uten at man har vært og sett på hva det egentlig dreier seg om, sier leder av hovedkomiteen, Roger Fagerheim.

LES OGSÅ: Fikk skiene ødelagt

Under NM her på Røros skal komiteen i møter med NRK, Skiforbundet og Røros' NM-komité.

– Vi får innspill på hva vi bør gjøre lokalt i tiden fremover, sier Fagerheim.

Sylvi Pettersen Ofstad var med å arrangere NM på Bardufoss i 2004.

– Mye er likt, men det er en del områder hvor det er høyere krav, som for eksempel NRKs rigging og smørefasiliteter, sier Ofstad, som er organisasjonssjef i Troms idrettskrets men også jobber som teknisk delegert i Det internasjonale skiforbundet (FIS) og nasjonalt.

– Utrolig bra komité

De andre i komiteen er Svein Robertsen, Øystein Barth-Heyerdal, Erlend Sundstrøm og Eli Margrethe Pedersen. Robertsen har jobbet med skiidretten i mange år, Øystein Barth-Heyerdal har bred bakgrunn fra media og kommunikasjon, Erlend Sundstrøm har vært leder av Tromsø Skiklubb Langrenn i mange år og har også næringslivserfaring, mens Eli Margrete Pedersen har tatt to gull som junior og en bronse som senior i NM tidligere.

LES OGSÅ: Kun ett sekund fra finalen

– Vi har en utrolig bra komité. Vi har all den kompetansen vi trenger. Komiteen kunne ikke blitt bedre, sier Fagerheim, som selv har vært leder av NM i orientering i Tromsø (2008) og jobbet med Arctic Race f Norway de siste tre årene.

Folkefest

Visjonen for NM i Tromsø er «folkfest i vinterbyen».

– Vi vil jo at det skal være en folkefest, vel så mye som et skirenn. Det er ikke så forferdelig vanskelig å lage et godt skirenn, men vi vil klare å involvere hele Tromsø. Vi skal ha en kampanje med å få folk opp av sofaen, og vi skal gjøre en del tiltak som synes i byen, sier Fagerheim.

NM i Tromsø trenger rundt 400 frivillige. Arrangementet har en budsjettramme på 7–8 millioner kroner og man håper på et overskudd på 1-1,5 million kroner.