RØROS: – Det artigste i dag synes jeg var at Anna gjorde det så bra. Vi har trent i lag i hele sommer. Jeg sa til Anna på frokosten at i dag trodde jeg at det var hennes dag, sier Silje Theodorsen, som kom på 7.-plass.

Anna Svendsen hadde en 16.-plass fra 2012 som beste NM-plassering. I går ble hun nummer ni på klassisk-sprinten her på Røros.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var gøy å gå. Jeg er overrasket over at det gikk så bra, sier Svendsen.

– Jeg hadde veldig god glid på skiene, så det var en god jobb av smøreteamet i Team SNN. Jeg har også fått god hjelp av Kristian Skogstad (treneren). Han backer meg alltid opp og har alltid troen. Det hadde vært vanskelig å få til en god NM-plassering uten ham, fortsetter Svendsen.

Falt fra finale

Silje Theodorsen kom på 7.-plass og satte også ny NM-pers i seniorsammenheng. Men 20-åringen falt på oppløpet i semifinalen og dermed falt hun også fra finaleplass. Hun var kun ett sekund bak Kathrine Harsem som gikk i det første semifinaleheatet.

– Det var veldig kjipt. Jeg tenkte i svingen at nå klarer jeg faktisk finale. Det var helt min egen feil at jeg falt. Det var klønete. Jeg satte skien over den andre og gikk på trynet. Det er sånt som skjer, sier Theodorsen.

LES OGSÅ: Fikk skia ødelagt

Men plasseringen er hun godt fornøyd med.

– Ja, jeg følte jeg gikk så fort jeg klarte. Jeg hadde kjempebra ski, og jeg gikk den beste prologen (sjette beste tid) jeg noen gang har gjort. Sånn sett er jeg veldig fornøyd med dagen, sier hun.

– Storfornøyde

– Det er enormt sterk prestasjon uansett. Vi er storfornøyde. Hun viser igjen at hun er i god form og slo en god U23-sprinter som Barbro Kvåle, sier Team Nord-Norge-trener Jostein Vinjerui.

LES OGSÅ: Lover folkefest i Tromsø

Vinjerui gledet seg også selvsagt over Anna Svendsen.

– Jeg hadde faktisk henne som en «dark horse» til å komme til en semifinale. Hun er en god klassisk-sprinter. Det så vi i høst da vi var på Mallorca. Hun var sterkest på rulleskiøkt i konkurranse med Silje, Kari Vikhagen Gjeitnes og Slind-søstrer, sier Vinjerui.

Nå reiser Theodorsen til U23-VM i Kasakhstan, mens Svendsen skal gå duatlon i dag.

– Det er bare å kjøre på i morgen og gå bra på ski. Det kommer til å bli hardt. Det kommer til å gå fort, så jeg må bare prøve å henge, sier Svendsen, som satser mot NM på hjemmebane neste år.

SUKSESSDUO: Silje Theodorsen (til venstre) og Anna Svendsen var fornøyd etter premieutdelingen i går. Foto: Øyvind Sivertsen