Anna Svendsen passerte som nummer 15 halvveis på kvinnenes 15 kilomer fellesstart med skibytte under NM på ski på Røros og var lenge med i toppen.

- Det startet veldig bra for Anna og hun var oppe og nærmet seg 10.-plassen, men hun sier selv at hun kollapset helt i kroppen på andre runden i klassen, sier trener for Team Nord-Norge Rekrutt, Kristian Skogstad.

Etter klassiskdelen var Svendsen 1.36,9 bak lederen Heidi Weng.

- Jeg følte meg veldig bra før løpet, men så ble jeg plutselig sykt svimmel og kvalm. Jeg tenkte at jeg burde bryte, men det har jeg aldri gjort før, så det ville jeg ikke, sier Anna Svendsen til iTromsø like etter målgang.

- Veldig tungt

Heidi Weng vant til slutt og ble norsk mester på tiden 39.40,5 da hun slo Astrid Uhrenholdt Jacobsen i spurten. Japanske Masako Ishida ble nummer tre og dermed gikk NM-bronsen til Maiken Caspersen Falla.

Kristin Størmer Steira fra Tana, ble beste nordnorske løper på en 6.-plass (nummer fem i NM).

Anna Svendsen tapte mer på skøytedelen til Heidi Weng og teten og kom til slutt inn som nummer 23 på tiden 4.29,4, som holdt til en 22.-plass i NM.

- Det er vanskelig å si hva som gikk galt. Jeg hadde håpet på et bra løp, men det gikk veldig tungt i dag, så det var sykt kjedelig, sier Svendsen.

Opptur

Men med 9. plassen fra sprinten, kan Svendsen se tilbake på flere høydepunkter fra NM på Røros.

- Jeg hadde vanvittig god glid på klassisken og har aldri gjort det bedre i NM enn på sprinten, så jeg tar med meg en bra klassiskdel fra idag og den gode plasseringen fra sprinten, sier Svendsen.

Svendsen hadde en 16.-plass fra 2012 som beste NM-plassering før helgens NM.

- Anna var interessert i å bryte en plass uten kamera men valgte å gå helt inn. Hun så nesten ingenting og i perioder var det helt svart for øynene. Vi hadde håpet på en topp 15.-plassering, så det var litt synd, men hun fikk en veldig god opplevelse i går med 9.-plassen som var veldig gledelig, så nå er det bare å trene og stå på videre, sier Kristian Skogstad.