Søndag var det Nordisk Mesterskap i reinkappkjøring, og mange av de aller beste kuskene var samlet i Tromsø for å konkurrere om den gjeve tittelen. En annen kamp - og en duell som har fått et prestisjetungt rykte - er løpet mellom ordfører Jens Johan Hjort og konsernsjef i Sparebank 1 Nord-Norge, Jan-Frode Janson.

I fjor vant Janson over Hjort - et tap ordføreren var sugen på å revansjere.

- Vi er konkurransemennesker, og etter andreplassen i fjor, så måtte jeg slå tilbake i år, sier Jens Johan Hjort til iTromsø.

Janson best i gang

Det skulle dog bli en tøff kamp om seieren for Hjort. For da startskuddet gikk, så var det regjerende mester og konsernsjefen som kom best i gang, en ledelse Janson beholdt veldig lenge i løpet. Men så gjorde Hjort noen grep.

- Jan-Frode fikk en fantastisk start, men etter hvert kom jeg bare nærmere og nærmere. Men så tok jeg tak i det tauet og pisket reinen, og da skjønte den at jeg mente alvor, ler Hjort.

For på slutten var et reinhode foran sin konkurrent, etter å ha utført en strålende jobb som kusk.

- Jeg merket at Jens Johan var revansjesugen i år, og det var ingen tvil etter hvert hvor seieren skulle havne, sier Janson.

- Men du slår Jens Johan neste år?

- Selvfølgelig, svarer Janson med et lurt smil.

- Veldig unikt

Dagens reinkappløp trakk til seg mange tilskuere, men Hjort mener det ligger et uforløst potensial i arrangementet.

- Jeg snakket med en nederlandsk kvinne i målområdet etter at løpet var ferdig, og hun fortalte at hun hadde kommet hit for å oppleve samisk uke og reinkappkjøring. Jeg tror det er mulig å få et enda større engasjement og oppmøte rundt dette, fordi hele arrangementet er fantastisk og er veldig unikt, sier Hjort.