Søndag var det Nordisk Mesterskap i reinkappkjøring - i år den tiende utgaven av det tradisjonsrike løpet. Mange av de aller beste kuskene var samlet i Tromsø for å konkurrere om den gjeve tittelen, og en av dem var Nils Kai Ante Anti fra Karasjok.

- Det her var skikkelig artig. Det at jeg klarte å slå en av verdens raskeste rein i finalen var helt utrolig. Dette betyr veldig mye. sier Nils Kai Ante Anti til iTromsø.

Nervepirrende finale

Ante Anti hadde vært helt suveren i de tidligere heatene, og hadde mye selvtillit foran finalen.

- Det gikk fantastisk i kvart- og semifinalen. Men i finalen ble det en tøff kamp, sier Ante Anti.

Den talentfulle kusken har drevet med reinkappkjøring i en årrekke.

- Jeg kjørte mitt første løp som 10-11-åring, da fetteren min Mikkel Andreas Eira spurte om jeg hadde lyst å kjøre. Siden den gang har jeg vært frelst, sier Ante Anti.

- Krever mye å bli best

Faktisk vant Ante Anti NM i reinkappkjøring senest i 2010 med reinen Rákko Cuoivvat. I år vant han med reinen Ingrid Luostat.

- Det er mye trening, men aller viktigst er det å ta vare på reinen. Man må være med den hele tiden skal man bli best, sier den nybakte NM-vinneren.

STOLT: Nils Kai Ante Anti var en stolt kusk etter løpet. Her sammen med vinner-reinen Ingrid Luostat. Foto: H‡kon Steinmo
VINNER: Nils Kai Ante Anti (i blått) vant årets utgave av NM i reinkappkjøring. Her midtveis i løpet. Foto: Håkon Steinmo