Johann Forfang og Phillip Sjøen er klar for VM i Falun. Tom Hilde er vraket fra troppen.

– Det er helt vanvittig stort for meg. Dette hadde jeg aldri kunne tenkt meg før sesongen. Selv om jeg faktisk tenkte at om jeg først skulle få et gjennombrudd, så ville alle muligheter være der. Men det er vanskelig å ha såpass mye tro på deg selv, sier Forfang til itromso.no.

LES OGSÅ: En unik mentalitet

Her er hele hopplaget som skal til VM i Falun:

Anders Fannemel

Anders Jacobsen

Anders Bardal

Rune Velta

Johann Forfang

Phillip Sjøen

Medaljekandidater

Allerede i går skrev itromso.no at Forfang trolig var klar for VM. Nylig tok 19-åringen fra Tromsø både et individuelt gull og laggull i junior-VM i Kasakhstan.

LES OGSÅ: – Det er helt sinnssykt

Sportssjef Clas Brede Bråthen fikk spørsmål fra TV2 om juniorene Forfang og Sjøen kan ta medalje i VM. Da svarte han:

– De er definitivt gode nok til å kjempe for et lag som kan ta medalje i VM.

Til det sier Forfang:

– Da tenker han på lagkonkurransen. Jeg var med i lagkonkurransen i Zakopane, og da ramlet vi så vidt utenfor pallen med to poeng. Jeg gjorde jobben veldig bra. Nivået på meg og Phillip er helt "oppi der" når vi hopper bra på ski, sier Forfang.

Skuffet Hilde

Tom Hilde tok vrakingen tungt.

– Selv om det er noen jyplinger som kommer opp, vet jeg vet at toppnivået mitt «bader» toppnivået deres. Jeg må bare få det ut, sier Hilde til dagbladet.no.

Konfrontert med dette, sier Forfang til itromso.no:

– Hva man sier til sånn? Han kan fort ha rett. Men sånt blir spekulasjoner. Jeg har ennå ikke hoppet mot ham på toppnivå, så det er fortsatt bare ord.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

– Det er en stund siden han viste toppnivået sitt, legger Forfang til.

Landslagstrener Alexander Stöckl kommenterer uttaket slik:

– Resultatene de siste rennene var ikke de beste for Tom. Forfang har vist stabilt høyt nivå over lengre tid, mens Sjøen har vist et veldig høyt potensial, sier Stöckl til TV 2.

Forfang har aldri hoppet i Falun før. Han håper å kvalifisere seg til både hopp i liten og stor bakke, samt lagkonkurransen.

– Det er vanskelig å satse på det, men jeg skal gjøre mitt. Jeg vet at om jeg bare får ut den gode hoppingen jeg kan, så vet jeg at alle muligheter er der. Men da må det klaffe for meg i bakkene der, sier Johann Forfang.

iTromsø kommer tilbake med mer!