I kveld trollbandt tidligere Liverpool-keeper Bruce Grobbelaar 76 betalende tilhørere på Roadhouse i Tromsø, med historier fra et langt fotball-liv.

Med scenetekke som en brukbar stand-up-artist gjenfortalte 57-åringen sine historier om store oppturer som Europacup-triumfen på straffespark i 1984 til nedturer som da han på golf-ferie i 1994 kunne lese i avisa at han var frigitt av Liverpool.

Erik Uglebakken brukte 26-årsdagen sin til å høre på Grobbelaar, og sikret seg en "selfie" med legenden etterpå.

- Jeg husker ikke han, men jeg har sett videoer. Blant annet med "shakingen" i knærne under straffesparkkonkurransen i 84, sa bursdagsbarnet med et smil.

Fjerde gang

For Grobbelaar var det fjerde gang han er på besøk i Tromsø. De to første var som spiller i forbindelse med treningskamper i 1988 og 1991.

- Liverpool-fansen her er som overalt ellers i verden. Veldig dedikerte, sa Grobbelaar, som nå skal videre til Svalbard og Finnmark på sin Nord-Norge-turne.

Han fikk gode skussmål for showet han holdt i Tromsø.

- Det artigste var å høre at Kenny Dalglish ville kjøpe Alan Shearer i 1991, før han sa opp. Tenk så mange seriegull det kunne gitt oss, drømmer Uglebakken.

- Det var tøft å høre på, sa Tor Ivar Didriksen.

Fowler-besøk?

Med 76 betalende publikummere var det ikke helt utsolgt på Roadhouse. Dermed blir det heller ingen økonomisk gevinst etter arrangementet.

- Med det trykket som har vært i forkant på Facebook, så hadde vi håpet på 100 stykker her, erkjenner Liverbirds-leder Jørgen Hjertsen.

Likevel varsler han at man vil forsøke å få flere Liverpool-legender til byen i fremtiden. Tidligere har også Phil Neal og Alan Kennedy vært på besøk.

- Vi har et ønske om å få Robbie Fowler hit, sier Hjertsen.

- Er det realistisk?

- Det er det. Men da må folk møte opp. De må vise at de ønsker han skal komme til Tromsø, sier Jørgen Hjertsen.

BURSDAGSSELFIE: Erik Uglebakken (26) feiret bursdag med å høre på Liverpools gamle keeperkjempe Bruce Grobbelaar. Foto: Lars Eidissen
GAMMEL HELT: Tor Ivar Didriksen (60) husker Bruce Grobbelaars keeperbragder for Liverpool godt. Foto: Lars Eidissen
LEGENDEBESØK: Bruce Grobbelaar sammen med Liverbirds Tromsø-leder Jørgen Hjertsen. Foto: Lars Eidissen
POPULÆR: Bruce Grobbelaar stilte velvillig opp på bilder med de fleste av tilhørerne i går kveld. Foto: Lars Eidissen