Johann Forfang er tat tut på laget som skal hoppe i normalbakken lørdag. Han kjempet med Phillip Sjøen og Anders Jacobsen, og det var Phillip Sjøen som til slutt trakk det korteste strået.

- En stor lettelse, skriver Johann Forfang i en SMS til iTromsø.

Kan ta medalje

- Han er en av de fem beste vi har nå, sier Clas Brede Bråthen til iTromsø.

I siste treningsomgang hoppet Sjøen bare 78,5 meter, og var nesten ti meter bak Forfang. Men Bråthen mener mer talte for Tromsø-hopperen.

- Hoppinga var ikke helt som den skulle på trening i dag, men små endringer tror jeg kan gjøre at jeg hever meg et par hakk eller to til i morgen, skriver Forfang til iTromsø.

- Det stemmer. Det er en totalvurdering vi har gjort. Johann har vært god nå i lang tid, og har mange flere poeng i verdenscupen som viser at han prestert bra. Han er både juniorverdensmester og tok en pallplass i Vikersund. Her i Falun har han vist bra takter hoppteknisk, sier Bråthen.

- Kan Forfang ta medalje?

- Ja, jeg tror vi har fem hoppere som med rett flyt kan være med og kjempe der oppe. Johann Forfang er ingen favoritt, og knapt nok en av de soleklare utfordrerne, men han har vist at han har potensiale.

Medgangsbølge

Men med to gode hopp kan mye skje for Tromsø-hopperen. Han har nettopp tatt gull i junior-VM og tok sist helg sin første pallplass i verdenscupen i karrieren

- Det er aldri uheldig å være på en medgangsbølge, og vi vet aldri hvor den stopper, men det blir feil å fokusere på medalje. Vi jobber med at han er i stand til å få ut maks av sine hopp, og hvis han gjør det vil omstendighetene styre hvordna det ender til slutt, sier Bråthen.

- Det blir tøft, og man må gjøre to gode hopp enten du heter Forfang, Bardal, Fannemel eller Prevc, sier hoppsjef Bråthen.

Knallhard kamp

Kampen om plassene til lørdagens renn i normalbakken i VM i Falun var knallhard. Det var trioen Anders Jacobsen, Philip Sjøen og Johann Forfang som kjemper om to plasser til lørdagens VM-konkurranse.

I de tre treningsomgangene har de tre nordmennene fått opp følgende lengder:

Johann Forfang: 86,0 meter 89,5 meter og 86 meter.

Anders Jacobsen: 89,0 meter, 88 meter og 89 meter.

Phillip Sjøen: 88,5 meter, 88 meter og 78,5 meter.

Utenfor hoppbakken er de kamerater, men nå kjemper de to og Anders Jacobsen om to VM-plasser Foto: NTB scanpix