Simon Osnes (14), Eirik Olsen (14), Børge Utby (14) og Tor-Magnus Pettersen (15) fra Tromsø Skiklub hopp er på plass i Botne i Vestfold for å hoppe Hovedlandsrennet i helga.

- Dette er årets høydepunkt, slår Tor-Magnus Pettersen fast.

Hopptalentene fra Tromsø har ikke noe resultatmål før konkurransen  hvor de vil møte de 40-50 beste i landet i sine årsklasser. Men etter gode treningsøkter i 70-metersbakken i Grønnåsen de siste ukene, har trener Hugo Forfang god tro på hva Tromsø-hopperne kan gjøre i 60-metersbakken i Vestfold.

- Jeg håper de får til det de har gjort på trening i det siste, for det ser bra ut. Men det er høyt nivå på de beste her i Sør-Norge, som har litt andre muligheter i treningshverdagen, sier Hugo Forfang.

Planlegger flytting

Hans egen sønn, hoppkometen Johann Forfang, er for tiden i aksjon i VM i Falun. De unge hopperne fra Tromsø er tydelig på at 19-åringens prestasjoner mot verdenseliten denne sesongen inspirerer til videre satsing.

- Det betyr veldig mye for oss. Det er veldig gøy og jeg blir litt inspirert, sier Eirik Olsen.

Firkløveret planlegger å gå samme rute som Johann Forfang - og flytte til Trondheim og begynne på hoppgymnaset der etter ungdomsskoletiden.

- Jeg blir kanskje værende ett år til og begynner sammen med de andre hopperne her som er ett år yngre enn meg, sier Pettersen, som går ut av 10. klasse i vår.

Stor fremgang

Guttene forteller om stor fremgang i vinter, etter at de fikk forhold til hoppe i Grønnåsen rundt jultiden.

- Vi har trent ganske godt og har kommet oss mye på teknikken siden i fjor, sier Simon Osnes.

- Det har gått ganske bra. Jeg har satt en ny uoffisiell pers på rundt 60 meter. Det ble bra trening når snøen først kom, sier Pettersen.

Børge Utby var med på Hovedlandsrennet i Alvdal i fjor, men fikk oppkjøringen ødelagt av et beinbrudd i ukene før konkurransen.

- Jeg satser på at det blir bedre nå. Det har gått bra på trening i vinter, varsler 14-åringen.

I morgen er det inviduell konkurranse, mens det er lagkonkurranse med tremannslag på søndag. Den fjerde hopperen fra Tromsø vil da få hoppe på et mixlag.