I dag ble 11 brakker satt opp ved siden av TIL-huset på Alfheim stadion. Tidlig i neste uke flytter TIL-administrasjonen og klubbens sportslige ledelse inn i lokalene.

- For oss er dette et nødvendig grep for å sikre fremtiden til klubben, sier TIL-direktør Ulf Johansen når hans viser iTromsø rundt på det som skal bli klubbledelsens nye lokaler.

Flyttingen fra kontorlokalene man har leid av Alfheim Arena vil spare klubben for store, årlige kostnader.

- Vi snakker i hvertfall om et sted mellom tre og fire millioner sammenlignet med å bli værende i arenabygget, sier Johansen.

- Kommer tettere på hverandre

Det er en netto besparelse, for TIL får ingen engangskostnad med å sette opp brakkene.

- Vi har en leieavtale for brakkene som strekker seg over to år, forteller TIL-direktøren.

Johansen ser flere fordeler enn bare det rent økonomiske med flyttingen.

- Det blir totalt 230 kvadrat med kantine og kjøkken. Vi kommer til å være tett på hverandre og det tror jeg vil være en stor fordel for klubben, sier han.

Kan bli rettssak

Eierne av Alfheim Arena motsier seg TILs oppsigelse på Alfheim Arena, og har varslet at tvisten kan ende opp i rettssalen.

Johansen påpeker at tross denne uenigheten har både Tormod Harila og Ernst Myrbakk (eiere i Alfheim Arena) gått inn med økonomisk støtte til TIL i 2015, og klubben har dessuten leid lokaler i 1. etasje av arenabygget hos samme selskap også for kommende år.

- Statusen er uforandret. Men vi har en god dialog med eierne av Alfheim Arena. Det er en kjedelig situasjon for begge parter. Vi håper det ikke kommer til noen rettssak, men det er ingen situasjon som er løst, sier Ulf Johansen.

FLYTTEKLAR: TIL-direktør Ulf Johansen har hendene i fulle i flyttearbeidet som pågår på Alfheim om dagen. Foto: Lars Eidissen