Mandag møttes Mjøndalen og TIL til kamp i La Manga. Begge rykket som kjent opp fra 1.-divisjon sist sesong, og gjør seg nå klare for en sesong på øverste nivå i norsk fotball.

Før kampen stod TIL med følgende resultater:

Aalesund-TIL 2-0: SE HØYDEPUNKTERTIL-La Manga Club 4-0: SE HØYDEPUNKTERSogndal-TIL 1-3: SE HØYDEPUNKTER

Vi oppdaterte kampen direkte under:

Mjøndalen-TIL 1-2

Da er det slutt. TIL vinner 2-1 etter å ha snudd kampen etter pause.

90 min: Vi er inn i overtiden, og TIL se rut til å ro dette i land.

86 min: Ingebrigtsen er alene med keeper når han spilles fint gjennom av Ondrasek, men ungutten vinkes av for offside. Den er hårfin.

80 min: Farlig mulighet for TIL: Norbye får ballen fra Ingebrigtsen på høyre, og slår inn i feltet der to TIL-spillere ligger og lurer. Ballen går rett inn til keeper Håskjold.

77 min: Nilsen blir liggende, og byttes ut. Antonsen kommer inn.

76 min: Nilsen blir felt på vei fremover, men Moldskred får med seg ballen. Dommer blåser, men TIL er meget misfornøyde og mener de burde hatt fordel.

73 min: TIL har virkelig fått fart på deg de siste minuttene, og nå blir det nok enda mer hektisk for Mjøndalens forsvar. Andersen forlater banen, og inn komemr Mikael Norø Ingebrigtsen.

69 min: Så er det 2-1! Lasse Nilsen får ballen på venstrekanten, og der venter Magnus Andersen helt alene i boksen. Han får en enkel jobb med å sette inn 2-1.

68 min: 1-1! Moldskred kommer på venstre og får ballen fra Andersen. han serverer Ondrasek som setter ballen i mål fra fem meter.

65 min: TIL er klart best her nå, men de klarer ikke å utnytt overtaket foreløpig.

64 min: Nesten en fantastisk scoring av Johansen. Forn klarerer rett til TIL, og Jonas Johansen får ballen på 35 meter. Forn er langt ute, og Johansen chipper ballen over Forn. Ballen går like til side for mål.

62 min: Grusomt utnyttet. Moldskred til Lasse Nilsen, som gir ballen tilbake til veteranen. Etter hvert plukker Diomande opp ballen, og det hele ender i at Mjøndalen kontrer. Den ender ikke i noe som helst.

61 min: TIL bytter: Jonas Johansen inn for Gjermund Åsen.

61 min: Ondrasek blir holdt på 20 meter, og TIL får frispark.

60 min: Forferdelig nivå på fotballen fra La Manga nå. Lavt tempo, lite bevegelse og mye feil.

59 min: Svakt utnyttet, og TIL overtar ballen.

58 min: Corner Mjøndalen.

57 min: Lars-Gunnar Johnsen blir dagens første i dommerens bok. Er altfor sen i en duell med Kapidzic, og ser det gule kortet.

56 min: Dio vinner en hodeduell med Magnar Ødegaard, som belønnes med tilsnakk av dagens dommer.

53 min: TIL har muligheten til å kontre, men bruker for lang tid når de går framover, og Mjøndalen komemer seg tilbake. Ballen slås etter hvert ut til innkast for Mjøndalen helt nede ved eget cornerflagg.

52 min: TIL kontrer og Moldskred slår mot Lasse Nilsen. Får innkast, og Nilsen får slått inn. Der venter bare Forn som plukker ballen.

51 min: Mjøndalen får frispark midt på TILs halvdel.

46 min: Kampen er i gang igjen! TIL har gjort to bytter i pausen. Lars-Gunnar Johnsen inn for Hansson og Moldskred inn for Drage.

Lagene går til pause etter en underholdene 1. omgang. Mjøndalen tok ledelsen tidlig etter at Morten Sundli kriget inn 1-0 allerede etter tre minutter. Senere hadde Gjesdal, Ondrasek og Ødegaard store muligheter til å utligne, men ingen klarte å overliste Ivar Forn i Mjøndalens mål. Vi kommer tilbake med mer når det nærmer seg 2. omgang like før klokken 16.

PAUSE

45 min: Kjempemulighet for TIL. Åsen slår inn i feltet, og på bakerste kommer Magnar Ødegaard, men han lemper ballen rett i hanskene til Ivar Forn.

44 min: TIL kommer inn i Mjøndalens boks. Drage legger ballen inn, men Gauseth header til corner.

44 min: Forferdelig pasning av Frantzen som gir ballen til Sosseh. Han gir ballen til "Dio", og TIL får etter hvert kontroll på ballen. Elendig og livsfarlig av Frantzen.

43 min: Mjøndalen kaster ballen opp mot Sosseh, som får et dårlig touch, og gir TIL innkast. TIL avanserer 30 meter, og Andersen får frispark.

40 min: Meget godt slått, og ballen blir headet til corner. Det blir det ikke noe av, for Ondrasek vinkes av for offside.

39 min: Ondrasek blir revet ned på 35 meter av Arneberg, og TIL får frispark. Drage gjør seg klar for å slå ballen inn igjen.

38 min: Diomande kommer gjennom, men blir vinket av for offside.

37 min: En god corner, men Lekström er høyest og bokser ballen ut. Mjøndalen får innkast på 20 meter.

36 min: Mjøndalen vinner en corner. Sin tredje for dagen.

35 min: Lekström på en liten skogtur. Magnar Ødegaard slipper Kapidzic fri, som får hodet på ballen før Lekström på fem meter. Målet er åpent, men ballen triller utover sidelinjen.

31 min: KJEMPESJANSE til TIL! Andersen kommer fram på høyrekanten, og i feltet er Ondrasek helt fri på ti meter. Smeller til, men skyter bare et stort hull i lufta. Bommer på ballen, og den suser gjennom feltet.

29 min: Godt slått, men Mjøndalen klarerer. I returrommet venter Andersen som mister ballen utover sidelinjen.

28 min: Drage blir tatt på 40 meter og får frispark. Ballen skal dunkes inn i feltet.

27 min: Olsen slår inn, og ballen lander til slutt hos Gauseth på bakerste stolpe. Der er en TIL-forsvarer først på ball og klarerer.

26 min: Så er det nesten 2-0! Hansen kommer igjen fram på venstre, og serverer til Diomande, som fyrer fra 13 meter. Ballen går rett på lekström, og ballen blir liggende i feltet. Der er Ødegaard og tupper ballen til corner.

26 min: Drage slår ballen blindt i bakrom, men er 30 meter unna å treffe Ondrasek, som er eneste TIL-spiller foran i banen. Dermed blir jobben enkel for Forn som plukker ballen lett som bare det.

24 min: Så mister Hansson ballen på 20 meter. Diomande tar ballen som etter hvert ender hos Sosseh. Innlegget er for svakt og Lekström plukker ballen enkelt.

22 min: Kjempemulighet for TIL. Ballen slås inn i feltet, og Gjesdal ligger på tre meter og prøver å sprelle ballen i mål. Får ikke pirket ballen over streken, og Mjøndalen klarerer. Andersen er litt sen i en takling, og MIF får frispark på egen 16-meter.

21 min: TIL får sin første corner for dagen.

20 min: TIL ligger kompakt på egen halvdel, og Mjøndalen roter ballen over sidelinjen. Kampen har roet seg betraktelig de siste minuttene.

17 min: Det er tydelig at Mjøndalen vil angripe bakrommet. Ny ball bak TILs forsvar, og på ny får forsvaret slått til innkast.

15 min: Ny ball i bakrom mot Sosseh, som er alene med keeper. Ødegaard gjør en kjempejobb og løper opp spissen, som aldri får avsluttet. TIL kontrer, og Drage fosser framover på venstrekanten. Finner ingne motspillere, og Mjøndalen kommer seg på riktig side.

14 min: Solberg slår et frispark mot Kapidzic, men ballen er for lang og går til utspill fra mål.

13 min: Ballen kastes langt inn, Gjesdal stusser gjennom feltet, og Magnus Andersen vinner et innkast på motsatt side.

13 min: Mjøndalen slår ballen i bakrom, men raske Lasse Nilsen har kontroll. Banker ballen ut til innkast.

12 min: Forn er på beina, og kampen er i gang igjen.

10 min: Frantzen slår ballen langt opp mot Ondrasek, som går i duell med Forn. Han er på bærtur, og kræsjer i egen spiller før han deiser i bakken. TIL får ikke kontroll på ballen, men dommer blåser av da Forn blir liggende. Et lite opphold i spillet.

9 min: TIL får frispark ti meter inn på egen halvdel.

8 min: Mjøndalen komemr rundt på venstresiden. Landu i duell med Sylling Olsen, og skaffer frispark i TILs boks. Viktig involvering av Landu.

6 min: Mjøndalen har vært klart best i åpningen. TIL henger ikke helt med, men dette er selvfølgelig ikke avgjort etter seks minutter.

** Drage står med tre målgivende på de to siste kampene. Er han tilbake der han var i glansdagene?

4 min: Meget godt slått av Drage. Ballen går mot bakre stolpe, men Gjesdal klarer bare å slå ballen inn i feltet igjen. Den blir litt slurvete, og ballen går utenfor. Forn får utspill.

4 min: Åsen og Ondrasek kombinerer på venstresiden og får frispark ute på kanten. Drage skal slå ballen inn.

3 min: Kaptein Olsen slår ballen i feltet, og Sundli hamrer ballen i mål! 1-0 Mjøndalen!

2 min: Mjøndalen jobber godt, og får dagens første hjørnespark.

1 min: Mjøndalen sparker kampen i gang!

** Dagens TIL-kaptein er Zdenek Ondrasek. TIL-kapteinen står med to mål på to kamper. Han scoret mot La Manga Club og Sogndal.

** Lagene ute på banen nå. Mjøndalen spilelr i hvitt og sort, TIL spiller i blå overdeler med hvit shorts.

** Lagene gjør nå de siste forberedelsene før kampen. Drøyt fem minutter gjenstår til kampstart.

** I La Manga har de vannet banen får kampstart. Solen steker, og det er som vanlig litt vind i Spania.

** Fjorårets oppgjør i 1.-divisjon endte med 1-1 på Alfheim mens Mjøndalen vant 2-1 på høsten. Zdenek Ondrasek ga TIL ledelsen hjemme, mens Martin Strange utlignet like etter. På Mjøndalen stadion ledet Mjøndalen 2-0 etter scoringer av Diomande og Magnus Sylling Olsen. Zdenek Ondrasek fikk rødt kort, men Magnus Andersen reduserte til 1-2 like før slutt.

TIL XI (4-2-3-1): Benny Lekström - William Frantzen, Magnar Ødegaard, Henrik Gjesdal, Lasse Nilsen - Christian Landu-Landu, Marcus Hansson - Magnus Andersen, Gjermund Åsen, Thomas Drage - Zdenek Ondrasek.

Mjøndalen XI (4-4-2): Ivar Andreas Forn - Ulrik Arneberg, Joachim Solberg, Morten Sundli, Magnus Sylling Olsen - Christian Gauseth, Stian Aasmundsen, Mads Hansen, Sanel Kapidzic - Vamouti Diomande, Alagie Sosseh

TILs benk: Tobias Hjorthen-Paulsen, Kent-Are Antonsen, Morten Moldskred, Jonas Johansen, Hans Norbye, Lars-Gunnar Johnsen, Remi Johansen, Mikael Norø Ingebrigtsen.

Ikke TIL-troppen: Simen Wangberg og Gudmund Taksdal Kongshavn.