TUIL ski arrangerer onsdag 4. mars onsdagsrenn i Tromsdalen.

I år har arrangørene en utfordring i og med at det er færre parkeringsplasser på fotballbanen på grunn av byggevirksomhet i området. I tillegg er føreforholdene så glatte at arrangørene ikke ønsker biltrafikk på de smale veiene der barn og foreldre skal gå.

- Vi har i år sett oss nødt til å åpne opp for parkering på Tromstun ungdomsskole for å klare ta i mot alle som skal delta, sier parkeringsansvarlig Eirik Haugen i TUIL ski.

Det er mulig å bruke den gamle lysløypa fra Tromstun, og gå helt bort til Kunstisbanen før man går ned til start. Arrangøren har fått tillatelse fra politiet til å åpne opp "Lillebrua" i forbindelse med skirennet slik at man lettere kommer seg til Tromstun.

- I TUIL ski ønsker vi å legge forholdene til rette så godt som mulig for at barna skal få en god skiopplevelse. Vi stiller derfor med 14 parkeringsvakter som skal hjelpe til med at logistikken går problemfritt, sier Haugen.

Se bildeserie fra onsdagsrenn

TUIL ski oppfordrer foreldrene til å slå seg sammen og kjøre flere i en bil slik at det blir færre biler å håndtere. Klubben har bedt kommunen om at veier inn til Skistua blir skrapet og strødd siden det er så glatt.

- Vi vet at det er svært utfordrende å gå på glattisen med skisko, så vi ber alle være forsiktig og vise hensyn. Bruk gjerne brodder utenpå skiskoene.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

GJØR ENDRINGER: Parkeringsleder i TUIL Ski, Eirik Haugen.