Joar Karlsen fra Tromsø Squashklubb ble i helgen nummer tre i norgescupstevnet «Nidaros Open» i Trondheim.

– Det er min beste plassering i norgescupen, så sånn sett er jeg fornøyd. Jeg hadde ikke helt dagen i semifinalen, så det var litt surt å ryke ut der. Jeg hadde veldig lyst til å komme til finalen, sier Joar Karlsen til iTromsø.

- Det var synd

I semifinalen ble det bom stopp mot Øyvind Salvesen (11-5, 11-5, 11-9).

– Jeg spilte veldig bra i 8-dels og kvartfinalen, men skuffet i semien og ble nervøs og bommet på skudd jeg vanligvis setter. Jeg er såpass mye bedre trent at jeg burde ha gjort det bedre mot han (Øyvind Salvesen). Jeg får bruke det som motivasjon fremover. Jeg skal spille en del turneringer, men er usikker på hvilke. Jeg stiller i hvert fall helt sikkert på «Tromsø Open nummer 2» i mai, sier byens beste squashspiller.

Salvesen tapte finalen mot Erik Holden (12-10, 9-11, 11-3, 11-5), mens Karlsen vant plasseringskampen mot Bredo Molthe på walkover.

– Egentlig var det litt synd. Du har jo lyst til å få mest mulig matching når du er ute og spiller, men samtidig er en 3.-plass greit poengmessig, sier Karlsen.

Nummer 21

Før helgen var han ranket som nummer 21 i Norge. Trolig klatret han noen plasser på rankingen.

– Jeg klatrer kanskje en eller to plasser. Man får mindre poeng om man taper mot noen som er lavere ranket og han jeg spilte mot i semifinalen spiller kun denne turneringen i året, i tillegg regnes det en del rundepoeng og lignende, men med en 3.-plass klatrer jeg trolig noen plasser, ja, sier Karlsen.