Målet er å slå rekorden – i «moderne tid» – satt i fjor på 989 deltakere. Snittet per løp var på 264 løpere.

– Ja, jeg tror vi kan klare 1.500 deltakere totalt og øke snittet per løp. Alt er mulig. Vi setter oss et høyt mål og kommer vi ikke helt dit i år, ønsker vi å komme et stykke på veien. Så får vi se etter hvert hvor vi havner, sier Ole Morten Ekanger.

Han er daglig leder i Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets, som er arrangøren av Tromsøkarusellen.

– Vi har gjort noen grep for å nå målet vårt, blant annet en vervekampanje der du får 1.500 kroner i gavekort om du melder på deg selv og ti stykker til sammen eller flere fra din bedrift. Du melder på deg selv og de andre samtidig i en felles påmelding på nett, sier Ekanger.

Link til påmelding her

Dessuten er det fine premier – blant annet tre løpemøller til en verdi av 12.000 kroner per stykk – som blir trukket ut blant dem som dukker opp på startnummerutdelingen på Jekta 11. april.

– Vi ønsker at flest mulig henter startnummeret sitt før første løp, men det er mulig å melde seg på i løpet av hele sesongen, sier Ekanger.

Også i år er det totalt 21 løp og noen av dem er helt nye:

– Fra K1 til flyplassen er ny og litt spennende. Runners Spesial har vi også hatt før, der du beveger deg ut i et lettere løypeterreng og ikke i de etablerte turstiene. Folkeparken-Holt-Tromsø Sentrum er ny. Det blir ei kapasitetsløype der du vil få litt puls opp Holtbakken, sier Ekanger.

LES OGSÅ: MSM-interesse fra Kina

– Vi har også Prestvannet-Tromsø museum tur/retur, der man også kan stoppe etter 3 km eller fullføre 7 km. Og slik er det med mange løp. De har en kortere distanse, slik at folk i alle aldre kan delta ut fra sitt nivå, fortsetter han.

Prisøkning

I Tromsø veltet løpebølgen over oss for flere år siden, og alt tyder på at den bare blir større. Det er flere store løpemiljø, blant annet Northern Runners, Tromsø Løpeklubb og TUIL friidrett.

– I tillegg er det flere større bedrifter som er flinke til å rekruttere, sier Ekanger.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

I år har prisen på Tromsøkarusellen økt fra 650 til 750 kroner.

– Vi har en del aktiviteter, blant annet Ti på topp og Tromsøkarusellen, som er ganske krevende å samordne. Derfor har vi valgt å forsterke administrasjonen med en person til, Tommy Guttormsen, som skal jobbe for å få opp aktiviteten i Troms og Finnmark, begrunner Ekanger.

KARUSELL-SJEF: Ole Morten Ekanger tror på ytterligere vekst i antall deltakere i Tromsøkarusellen. Foto: Tom Benjaminsen