– Det er helt sykt, sier Tromsøjenta som til vanlig går på Tromsdalen videregående skole, om triumfen.

– Det er det absolutt største jeg noensinne har opplevd på en idrettsarena.

Jensen hadde egentlig lagt basketballen på hylla, til fordel for fotballen, men det var før hun bestemte seg for å tilbringe et utvekslingsår i Illinois, USA.

– Jeg drev med basketball da jeg var liten, de siste årene har jeg i midlertidig bare spilt fotball. Da jeg kom hit og oppdaget det store basketballmiljøet fikk jeg lyst å starte igjen, noe jeg er veldig glad jeg gjorde, sier hun.

En gjev tittel

Etter å ha prestert blant de åtte beste i en statsdekkende serie med 200 lag, spilte Bishop McNamara eller Lady Irish som de kalles, seg videre fra mellomspillet og rett inn i semifinalen. Den gikk av stabelen forrige fredag, mens finalen ble spilt for en fullsatt arena lørdag.

– Det var mye media til stede. Reportere både fra TV, radio og aviser, hele opplevelsen var utrolig stor og jeg koste med skikkelig. Dette er første gang skolen blir statsmestere, noe som er en stor greie her borte, forteller Jensen.

Strengt system

Selv om såkalt «High School-idrett» er stort i USA, er det ikke alle utvekslingselever som får delta.

– Det er mye styr med utfylling av papirer og samtaler før en får være med. Det er fordi de må forsikre seg om at enkelte skoler ikke forsterker lagene sine på den måten. Det er jo forståelig ettersom serien fort kan bli urettferdig dersom bare noen lag får muligheten til å rekruttere på den måten. Jeg er den eneste utvekslingseleven på skolen som får drive med idrett, forteller hun.

Stor nivåforskjell

Laget er i regi av skolen og trener to og en halv time etter skoletid hver dag.

– Det var virkelig annerledes å komme hit på trening for første gang. Nivået er mye høyere enn i Norge. Det er nok fordi det er så mange flere som driver med idretten, sier Jensen.

– Vi har spillere på laget som lett matcher det nasjonale toppserienivået, derfor er treningene også veldig gode og gjennomførte, avslutter hun.

Etter den historiske seieren mot Breese Central. Jensen i midten med nummer 55.
Aisha Jensen beskrives lørdagens triumf som en noe av det største hun har opplevd. Foto: Privat