Denne uken begynte TIL arbeidet med å brøyte Alfheim-matta, slik at Steinar Nilsen og TIL-guttene kan ta matta i bruk for trening fra neste uke.

Klubbens nyansatte mediekonsulent, Nils-Jarle Sætre, målte 97 centimeter snø på banen før arbeidet begynte, og publiserte samtidig en kort video på TILs egen Facebook-side fra starten av brøytearbeidet.

Det er en video som har falt i smak: Foreløpig har 22.500 mennesker sett selve videoen, og den er spredt til 51.000. Og den er delt av personer fra flere nasjoner - som Tyskland, Spania, Romania, Polen og Latvia.

- Det var veldig overraskende at den har blitt spredt så mye. Det er en helt enkel video om første start på brøytingen. Det var bare for moro skyld for å gi noe for TIL-supporterne, forklarer Sætre.

- Vær er vinner

I Tromsø er man godt vant med metervis med snø, men i en snøfattig vinter nedover i Europa har videoen blitt en "hit".

- Det er så enkelt som at vær opptar folk. Også fotballsupportere. Vær er en vinner, sier Sætre og fortsetter:

- I Europa handler det kanskje litt om at man har grønne baner og med værforholdene her oppe blir det eksotisk.

Maskinkjører Lars Liland sier det tar mellom 30 og 40 timer å klargjøre banen.

- Vi bruker et par dager på det, ja. Vi har to maskiner på banen og 3-4 biler som kjører bort snøen. Det er vi som har alle fotballbanene i Tromsø, så det er mye jobb fremover nå, sier Liland.

For Liland og hans mannskap er ryddingen av snø daglig kost.

- For oss er det ikke noe spesielt, sier han.

Klar til mandag

Selskapet "SpainActive" som selger treningsopphold i Barcelona for idrettslag benytter anledningen til å promotere salg i sin deling av saken:

"Det ville kanskje vært enklere å komme til Barcelona for en treningsleir...", skriver firmaet - trolig uvitende om at "Gutan" nylig kom tilbake fra to uker på La Manga i Spania.

Men det er liten grunn for "Gutan" til å vende snuten sørover igjen.

- Banen skal etter planen være klar på mandag, sier Nils-Jarle Sætre.

- Ja, det blir den, forsikrer Liland.