16. mai møtes lagene i Bodø til "Slaget om Nord-Norge". Det er første gang på seks år at de to klubbene møtes til eliteseriekamp.

Det markerer Isberget med å chartre et 50-seters Widerøe-fly til bortekampen.

- Det er fordi det ikke går rutefly hjemover på kvelden, slik at man kan være i Tromsø i 17. mai. Dette er et tilbud både til medlemmer av Isberget og andre som er glad i TIL, sier supporterleder Alf Edvard Masternes.

Bruker fra egen kasse

Prisen for flybillettene vil være 2.000 kroner for medlemmer av Isberget og 2.800 kroner for ikke-medlemmer. Isberget betaler 130.000 kroner for å chartre flyet.

- Vi har lagt inn i budsjettet at vi skal kunne bruke litt av våre egne midler til å organisere turer som dette, forklarer Masternes.

1. april må supporterklubben garantere for charterbestillingen.

- Vi må nok ha minst 40 påmeldte da for at vi skal kunne gjennomføre turen, anslår supportersjefen.

Lokale supportere

Det vil være flere TIL-supportere på Aspmyra 16. mai enn de tilreisende i Isbergets charterfly.

- Vi har mange supportere i Salten. De vil lage et arrangement til oss når vi kommer ned til dit, forteller Alf Edvard Masternes.

Noen vil kanskje huske at TIL tok seg tid til et lengre stopp på Rognan, 8 mil sørøst for Bodø da laget måtte ta buss hjem fra bortekamp i Stavanger i 2010, på grunn av askeskyen fra Island.

- Det er midt i "TIL-land". Det er mange TIL-supportere i Nordland, sier "general Masternes" - klar for å vinne slaget om Nord-Norge både på tribunen og banen.