Søndag var det duket for Holmenokllsøndag i Oslo. Tremila for kvinner stod på programmet med Silje Theodorsen fra Tromsø på startstreken. Det var som vanlig en skikkelig folkefest i Oslo der det til slutt ble tredobbelt norsk med Marit Bjørgen, Therese Johaug og Astrid Jacobsen på pallen.

Silje Theodorsen fra Kvaløysletta Skilag og Team Veidekke Nord-Norge klarte ikke å henge med teten i sin første tremil, og falt tidlig av tetgruppa.

Halvveis i løpet passerte Theodorsen på 44. plass, men i siste halvdel hadde Theodorsen mye krefter igjen. Hun gikk i sitt eget tempo, og avanserte hjele ti plasser de siste 15 kilometrene. Hun kom i mål som nummer 34, fire plasser unna verdenscuppoeng.

På oppløpet spurtslo hun Emilie Kristoffersen i kampen om 34. plassen.

Opp til Natalia Zhukova som tok 30. plassen var det over et minutt. Totalt var Theodorsen fem minutter og 43 sekunder bak Marit Bjørgen.

– De første fem kilometerne gikk det veldig bra og jeg tenkte at dette kom til å bli en veldig bra dag. På andre runden fikk jeg det veldig tungt og tenkte at nå handler det bare om å komme seg til mål, men så løsnet det igjen etter skibytte og jeg avanserte litt opp på listen. Jeg har aldri gått en tremil før, så det var helt nytt og jeg har lært veldig mye av det, sier Silje Theodorsen til iTromsø.

Suveren Bjørgen

Det ble tredobbelt norsk på tremila i Kollen da Marit Bjørgen vant foran Therese Johaug og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Blant de syv beste var det hele seks norske kvinner, de samme kvinnene Theodorsen skal måles opp med under NM del to i Harstad om to uker.

– Det er vanvittig gøy og være i miljøet her. Jeg har blitt tatt så godt imot og å gå verdenscup har virkelig gitt mersmak.

Nå vil 20-åringen som går for Kvaløysletta Skilag avslutte sesongen på en god måte.

– Det er to viktige helger igjen med NNM og NM. Jeg håper å gå gode løp.

Hun erkjenner at hun nok er favoritt i NNM, et stempel hun er klar til å takle.

– Det er mange gode juniorløpere og Anna (Svendsen) er i veldig god form, så jeg tar ingenting på forskudd. Samtidig så gleder jeg meg veldig til NNM og jeg skal gå alle tre distansene. Det har høy status i Nord-Norge og det har alltid vært veldig spesielt og noe jeg har sett veldig mye fram til, sier Theodorsen.

Etter det avsluttes sesongen med NM, der hun igjen skal måles opp mot verdens beste.

– Det er brutalt, det er det. Jeg har bare sugd til meg så mye lærdom jeg kan fra de mens jeg har vært med i verdenscupen og virkelig nytt det. Det tror jeg er det viktigste, sier hun.

Like tungt som fryktet

Det ble dessverre ingen verdenscuppoeng for Tromsø-jenta, samtidig sier hun seg godt fornøyd med å ha gjennomført sin første tremil selv om hun ble over fem minutt bak Bjørgen i mål.

– Det ble like tungt som jeg hadde fryktet, men det var helt vanvittig gøy å gå i Kollen og jeg har lært masse om å disponere løp og det å gå i felt, så det er lærdom hele veien og jeg nyter hvert minutt, smiler Theodorsen.

– Jeg gikk det jeg var god for i dag og jeg håper å få muligheten igjen, men det er vanvittig mange gode løpere om beinet, så jeg må bare stå på videre, sier Theodorsen.