Jensen fulgte opp gårsdagens seier på 7,5 kilometer klassisk med å vinne dagens 15 kilometer fellestart i fristil etter spurtoppgjør med Morten Harjo Pettersen og Martin Mikkelsen.

- To gull er mer enn jeg hadde håpet på før jeg kom hit, konstaterer Team Nord-Norge-løperen som representerer Bossmo & Ytteren på klubbnivå.

- Jeg føler jeg har gjort mange tilsvarende løp i siste halvdel av sesongen. Det er veldig greit at man har stabilisert seg på et sånt nivå, fortsetter Jensen.

V-cup neste?

Prestasjonene gjør at Jensen mener det er et naturlig mål å nærme seg verdenscupsirkuset neste sesong.

- Jeg håper å kunne ta nye steg slik jeg har gjort de siste sesongene. Det er bare å se på resultatlistene, da begynner å nærme seg nivået for å få gå verdenscup, i hvert fall på nasjonal kvote. Det er neste steg, konstaterer Jensen.

- Slik han presterer nå er godt nok til topp-20 i NM og topp-15 i Skandinavisk Cup. Verdenscup er et naturlig mål for Rolf-Einar. Om det skjer neste år eller to år er avhengig av flere ting, men han er absolutt i rute til å gjøre det allerede neste år, kommenterer Team Nord-Norge-trener Jostein Vinjerui.

Jensen er sammen med Snorri Einarsson den eneste løperen som har vært med på Team Nord-Norge i samtlige tre sesongen så langt.

- Jeg nærmer meg gullklokka, humrer Jensen og mener regionslaget har vært positiv for hans utvikling.

- På det stadiet i karrieren som jeg var da jeg kom med, så var det utelukkende positivt å få være med på dette, sier 23-åringen.

Nærmer seg avgjørelse

Uten å ville ta stilling til spørsmålet om hvem som trener laget neste år. Per Oskar Andersen i styringsgruppen opplyser til iTromsø i dag at man regner med å tilby en kandidat jobben på mandag etter nye møter utover helga.

- Jeg er glad for å ha vært en del av det som har vært. Så får det være andres oppgave å se om det har vært bra nok eller om noe kunne vært gjort bedre, sier Rolf-Einar Jensen.

Håkon Mikalsen kom i mål på en 4. plass på dagens løp, 34 sekunder bak Jensen. Han svarer slik på spørsmål om han opplever tilbudet i Team Nord-Norge:

- Opplegget er bra, det. Jeg er fornøyd. Det er ikke den beste økonomiske støtten og det er høyt nivå i norsk langrenn, kommenterer Mikalsen.

- For min egen del er jeg tilfreds med å kjenne at jeg er der oppe, tilbake på et godt nivå og ta utgangspunkt i det. Med grunnlaget jeg har skal man ikke forvente noe mer, sier Mikalsen.

Jostein Vinjerui håper på fornyet tillit, men jobben kan tilfalle Roy Helge Larsen eller Kristian Skogstad i stedet.

- Jeg mener løpernes utvikling har vært god og kommer til å fortsette å væe god. Vi har et godt opplegg frem mot NM på hjemmebane neste år, sier Jostein Vinjerui.

SNART AVGJØRELSE: Sjef for styringsgruppa for Team Nord-Norge, Per Oskar Andersen, skal snart ansette trener regionslaget for 2015/16-sesongen. Foto: Lars Eidissen