Onsdag 8. april møtes Fløya og Stakkevollan til 2. kvalikrunde i NM-cupen. Det ble klart i oppsettet fra Norges Fotballforbund i går.

- Det blir artig å møte Stakkevollan i en cupkamp. Et lokalderby på nord-tromsøya er artig, kommenterer Fløya-trener Tore Rismo.

Stakkevollan deltar i NM-kvalik for første gang denne sesongen, og slo overraskende ut Skarp i første kvalikrunde. Rismo varsler at gultrøyene vil få en svært tøff oppgave med å ta seg til første ordinære cuprunde.

- De kan håpe på undervurdering, men det kan de bare glemme. Etlag som slår ut Skarp fortjener all mulig respekt. Samtidig er det selvfølgelig et lag som vi bør slå, sier Rismo.

Glad for å slippe langtur

Stakkevollan-trener Simen Johansen mener på sin side at overraskelseslaget har en sjanse til å gå videre mot "storebror".

- Ja, det har vi. Jeg mener det er sjanser i alle fotballkamper man er med på, så får man telle opp og se til slutt, sier Johansen.

Selv om Fløya på papiret utgjør tøff kvalik-motstand, er treneren glad for oppsettet.

- Salangen fikk Grand Bodø. Det kunne blitt i meste laget å fått en nordlandstur. Å få naboklubben borte på nordøya er helt perfekt. Man kjenner hverandre godt. Det tror jeg kommer til å bli bare gøy.

Rismo varsler at grønntrøyene vil være forberedt på Stakkevollans styrker.

- De har hurtige spillere på topp, som Jonas Furøy og Fredrik Sve. Samtidig er det et lag vi bør slå, og vi har god statistikk i slike kamper.

Lukrativt

En 1. rundekamp i cupen kan bety et lukrativt besøk fra storklubber helt opp på eliteserienivå. Også 1.- og 2.-divisjonsklubbene kommer inn på dette stadiet i cupen. I 2013 spilte Fløya mot TIL, i 2. runde (tap 2-3). I fjor kom Ranheim på besøk i 1. runde (tap 0-3).

- Det betyr også noe økonomisk å komme seg inn i turneringen, slår Rismo fast.

Kommer man inn i 1. runde får man også en bit av overskuddet fra hele NM-turneringen.

- Lagene som har blitt utslått i 1. runde har de siste årene mottatt rundt 40.000 kroner, men dette vil variere fra år til år, opplyser Jo Are Vik i Troms Fotballkrets.

- UNDERVURDERER IKKE: Tore Rismo er klar på at man vil ta cupkvaliken mot Stakkevollan på alvor. Foto: DANIEL LILLEENG