Tromsø IL har sikret seg Viking- og U21-landslagslagskeeper Pål Vestly Heigre (20) på lån. Det melder klubben selv i en pressemelding.

- Avtalen har en varighet fra 1. april frem til sommervinduet åpner 22- juli. Heigre er for tiden på landslagsoppdrag på La Manga og vil ankomme Tromsø 1. april. Det er i første rekke usikkerheten rundt skaden til Gudmund Kongshavn som gjør at klubben gjennomfører denne signeringen, skriver klubben i en pressemelding.

- Glad for ny utfordring

Heigre, som har spilt én U21-landskamp for Norge, har vært et tredjevalg i Viking i vinter. Kontrakten med Stavanger-klubben utløper ved sesongslutt.

20-åringen er glad for muligheten som byr seg i TIL.

- Det er en grei utfordring for meg. Jeg trenger å få spille litt. Så får vi se om jeg greier å konkurrere med dem som er der oppe og få litt spilletid, sier han.

- Å være et tredjevalg er ikke optimalt for meg nå, legger keeperen til.

- Kan du være aktuell for en permanent overgang hvis ting klaffer i Tromsø?

- Det får vi ta når den tid kommer. Jeg har alt åpent. Jeg får se hvordan det blir oppe i Tromsø og utelukker ingenting.

- Du bytter i hvert fall ut Stavanger-vår med Tromsø-"vår"?

- Det blir et nytt værforhold der oppe, så jeg får se hvordan det blir. Jeg er vant med snø, så det går bra, humrer Heigre.

- En attraktiv klubb

Sportssjef Svein-Morten Johansen i TIL uttaler i klubbens pressemelding:

- Vi er veldig fornøyd med å få Pål med i vårsesongen. Han passer inn i profilen vår, og økonomien i avtalen er god. Vi får igjen en bekreftelse på at Tromsø IL er en attraktiv klubb å komme til for unge norske landslagsspillere. Nå har vi to konkurransedyktige keepere i Benny Lekstrøm og Pål Heigre når vi går i gang med eliteserien, sier sportssjefen og fortsetter:

- Dette er svært viktig for oss. Vi ønsker også at Gudmund Kongshavn skal få den nødvendige tiden han trenger for å komme tilbake for fullt, og da enda sterkere enn han var før skaden.

NY SIGNERING: Sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, har signert en ny keeper til klubben.