Det unge skiskyttertalentet hadde som mål å vinne norgescupen sammenlagt, men med 20., 48. og 17.-plass ble han forbigått av fire løpere og ble til slutt nummer fem sammenlagt.

– Det var et dårlig mesterskap, men jeg hadde topp seks som mål før sesongen. Det var håpløse forholdet for seedede løpere på sprinten, så ting kunne sett annerledes ut, men det er lite å gjøre med nå, sier Norø Ingebrigtsen.

– Håper på IBU

Skiskytteren fra Tromsø, som går for Sirdal Skilag, har ingen mål om å forsøke å vinne norgescupen til neste år.

– Jeg satser ikke på det. Jeg har som mål å få til større ting. Får du sjansen på IBU-cup som nordmann, gjør du det som regel veldig bra og flere av de jeg trener med på Lillehammer har fått sjansen i verdenscup, så jeg vet at det også er mulig. Jeg har et veldig solid utgangspunkt for den videre satsingen, sier han.

Høyt nivå

Under NM i Sirdal fikk Norø Ingebrigtsen også gode svar.

– På lagkonkurransen hang jeg med (Henrik) L`Abbée Lund i tre runder, så jeg vet at det er mulig. Etter første stående skyting på fellesstarten gikk jeg ut som nummer fire etter Tarjei Bø, (Emil) Hegle Svendsen og (Henrik) L`Abbée Lund og fikk kjenne på det nivået. Det var jeg ikke skremt av, sier Norø Ingebrigtsen.