Verdenmesteren fra Falun vant Spanstind Rundt skjærtorsdag med tiden 58.35,4.

Det var ny løyperekord. Bare 2,9 sekunder bak kom Martin Mikkelsen fra Medkila og Team Nord-Norge.

På tredjeplass kom Torgeir Sulen Hovland fra Kvaløysletta Skilag med tiden 59.35,7.

Det var for øvrig første gang at det har blitt en vinnertid under timen i Spanstind Rundt.

Også i dameklassen ble det løyperekord.

Anna Svendsen fra Tromsø Skiklubb Langrenn og Team Nord-Norge rekrutt kom i mål på tiden 1.05.26,2. Kathrine Kvernmo fra Salangen, Lovise Heimdal fra Bardu, Line Elise Heimdal fra Bardu og Marit Robertsen fra Kvaløysletta Skilag fulgte på plassene bak.

Krogh og Svendsen vant også spurtprisene over fjellet.

Totalt deltok det 425 løpere på Spanstind Rundt. 90 deltok i konkurranseklassen.

Også det er ny rekord.

Se resultater her.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

BEST: Finn-Hågen Krogh med trofeet han fikk som sammenlagtvinner i sprintcupen. Skjærtorsdag vant han Spanstind Rundt. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix
VANT: Anna Svendsen vant dameklassen. Her jubler hun etter sprinten i NM på ski. Foto: Øyvind Sivertsen