11-åringen topper årsrankingen for U12-skyttere med et snitt på 373,99 poeng på de fire siste konkurransene (maks poengsum 400). Hans beste serie på 382 er også det beste  enkelt-resultatet for årsklassen så langt i 2015.

- Det føles ganske merkelig. Jeg hadde ingen forhåpninger om å gjøre det så bra når jeg begynte. Men det er ganske artig, sier Theodor Møller Rørtveit.

Trener Tor Gudmundsen i Tromsø Pistolklubb legger ikke skjul på at han er mektig imponert over 11-åringen, som har 98 poeng som beste serie (10 skudd i en konkurranse i år).

- Jeg har holdt på med skyting siden 1993 og det beste jeg har klart er 99 poeng på en serie. At Theodor har skutt 98 poeng i en konkurranse, det er unikt. Så jeg er veldig stolt av han, sier Gudmundsen.

Begynte på ferie

Rørtveit har kun holdt på med skyting siden nyttår. En ferietur til Kreta ble foranledningen til at han meldte seg inn i pistolklubben.

- Det var slik at man kunne skyte på ølbokser der. Jeg plaffet ned alle sammen, og så gikk bestemor til pistolklubben og så fikk jeg trene her, sier 11-åringen.

I dag reiser han til Lillehammer for å møte andre skyttere fra hele landet i Ungdomslekene. Det er i praksis et norgesmesterskap på aldersbestemt nivå.

- Det blir spennende. Det er litt nerver før det, innrømmer skyttertalentet.

En konkurranse-luftpistol har en prislapp på opp mot 10.000 kroner. Derfor får han låne utstyr av klubben med seg sørover.

- Det vil jo være en ganske kraftig investering for familien å gå til innkjøp av det. Og det er noe helt annet å skyte med enn billige pistoler man får kjøpt på sportsbutikker. Uansett må moren ta hånd våpenet på reisen, det kan han ha selv før han er 18 år, understreker Gudmundsen.

VIDEO: Se Emma og Regine Hagfoss på iMål

Drømmer om perfekt serie

Det er fortsatt mange år til Theodor Møller Rørtveit blir myndig. Men det kan fort hende han fortsatt er aktiv skytter også når den dagen kommer.

- Ja, jeg har lyst til å holde på så lenge jeg kan, sier han.

En perfekt serie er naturligvis 100 poeng. Allerede nå har 11-åringen kun vært to poeng unna.

- Noe å strekke seg etter?

- Ja. Det kommer nok til å skje en dag, sier skyttertalentet Theodor Møller Rørtveit.

TALENT: Theodor Møller Rørtveit er landets mest treffsikre med luftpistol i U12-klassen sålangt i 2015. Foto: Lars Eidissen