Trond Mohn har gått inn med det som kilder hevder skal være et beløp rundt 100.000 kroner til en reisekasse for TILs supporterklubb Isberget.

– Summen ikke klar ennå. Det er i allefall et beløp som hjelper oss betraktelig, sier supporterleder Alf Edvard Masternes på en pressekonferanse som NRK viste direkte.

– Det som legges opp i avtalen til Trond Mohn er at vi kan sette opp flere gruppereiser, hvis flere enn ti medlemmer reiser. Da kan man få bidrag fra kassen, utdyper Masternes.

Mange turplaner

Det er supportere som er medlemmet av Isberget, som også har avdelinger rundt omkring andre steder i Norge, som kan benytte seg av tilbudet.

– Man må være medlem av Isberget for å få bidrag fra reisekassa, slik at det skal være fordel å være organisert supporter. Vi ha en avtale med han om at vi skal legge frem et regnskap etter året som viser hvordan vi har disponert midlene, sier Masternes.

LES MER: Derfor drøyer det med Remi-kontrakt

Allerede er det planlagt flere gruppeturer, både med utreise fra Tromsø og Oslo.

– Det er satt opp åtte turer for Isberget per i dag. Det er mange bussturer fra Oslo ut til bortekamper i områdene rundt. Og så skal vi reise med charterfly til Bodø til 16. mai-kampen. Denne reisekassen er et godt bidrag for å gjøre det lettere for å supportere å reise til kamper, fastslår supporterlederen.

Det legges også opp til at TIL-supportere i sør kan få et lite bidrag for å komme seg på kamp i selve "Mekka" - på Alfheim.

– Den kan også brukes til hjemmekamper, hvis vi finner ut at vi kan invitere supportere fra Østlandet til å komme opp på kamper på Alfheim. Dette er en gledens dag for oss som supportere, sier Masternes.

To enkle krav

Supportersjefen opplyser at bergensmilliardæren har noen få krav til pengegaven.

– Det er enkle krav fra Trond Mohn i avtalen: Det er høvisk oppførsel og at vi skal være gode ambassadører for Tromsø, sier Masternes.

LES MER: Spisstalent viste seg frem for Nilsen

TILs visekaptein Remi Johansen benyttet anledning til å hylle både Trond Mohn og supporterne under presseseansen.

– Etterhvert vet man snart ikke hva man kan si om Trond Mohn. Mannen er helt utrolig, sier Johansen og fortsetter:

– Jeg tror supporterne har en tendens til å undervurdere deres egen betydning. Det løfter oss voldsomt at de er på kamp og støtter oss.

FONØYDE: Alf Edvard Masternes, Hallvard Fredriksen og Marius Brynjulfsen i Isberget er glad for pengestøtten fra Trond Mohn. Foto: Øyvind Sivertsen
GAVMILD: Trond Mohn Foto: Per-Christian Johansen/UNN