Anne Berit Figenschau (46) er foreslått som medlem av idrettsstyret. Det ble klart da valgkomiteen presenterte sin innstilling i dag.

– Det er veldig hyggelig. Jeg synes det er en ære å bli foreslått til et slikt sentralt og viktig verv, sier Figenschau til itromso.no.

Det er valgkomiteen –  som ledes av Tove Paule – som har foreslått Figenschau.

– Jeg forsto det slik at det var enstemmig også, og det er veldig hyggelig. Jeg har vært på intervju med dem for en tid tilbake og ble skikkelig grillet! Det var et kjempespennende møte. Jeg er egentlig litt overrasket over hvor mange kandidater som ble spurt og var aktuelle, sier Figenschau.

Eneste fra nord

Om styret som velges blir slik valgkomiteens innstiller på, i juni, blir Figenschau det eneste medlemmet fra Nord-Norge.

– Stemmen fra nord?

– Stemmen fra nord. Og det skal jeg ta godt vare på. Jeg skal gjøre så godt jeg kan, svarer Figenschau.

– Jeg er veldig glad i dretten. Jeg vokste opp i en liten bygd, i Bardu, og vet hvordan idretten er motoren i lokalsamfunnet. Den er viktig både for bredden og for å utvikle toppidrettsutøvere.

Var finansbyråd

Hun er opprinnelig fra Bardu, men har bodd i Tromsø i mange år og har hatt flere toppjobber i næringslivet. Mest kjent er hun nok for å ha vært finansbyråd i Tromsø kommune - en stilling hun trakk seg fra etter bråket i nominasjonsprosessen i Tromsø Høyre.

– Jeg har lagt den biten bak meg og klarer meg veldig bra. Jeg kjenner at jeg gjerne skulle vært med å sluttføre en del av de prosessene vi var med på i Tromsø kommune, men det å være i politikken savner jeg ikke. Det var artig å være med i prosessene, sier Figenschau.

LES OGSÅ: Figenschau danner ny bedrift

Figenschau representerer BK Tromsø og er tidligere norgesmester i volleyball. Hun har også vært 2. visepresident i Norges Volleyballforbund og styremedlem i Sjakk-OL.

I tillegg jobbet hun for å få OL til Tromsø - som internasjonal koordinator for Tromsø 2018. Dermed jobbet hun tett opp mot IOC.

I oktober i fjor ble Oslos OL-søknad knust. Figenschau ønsker ikke å si om Norge bør søke OL igjen. Hun mener at det bør jobbes grundig med OL-rapporten - som kom for en måneds tid siden.

– Jeg har lyst å gjøre en jobb med rapporten først, sier hun.

Her er hele innstillingen fra valgkomiteen:

President: Tom Tvedt

Visepresident: Kristin Kloster Aasen.

Visepresident: Oddvar Johan Jensen.

Styremedlemmer: Anne Berit Figenschau, Sondre Sande Gullord, Yngve Hallén, Sigbjørn Johnsen, Bjørgulv Sverdrup Lund (her har et mindretall innstilt på Jorodd Asphjell, som i dag er visepresident), Guri Ramtoft, Vibecke Sørensen, Marit Roland Udnæs.

IOC-representant (velges ikke på tinget): Gerhard Heiberg

IOC-representant/utøverrepresentant (velges ikke på tinget): Ole Einar Bjørndalen.