Finnmarkingene rykket ned fra 1.-divisjon i fjor, og serieåpnet forrige helg med 3-3 borte mot Notodden. Fløya er blant favorittene i 3.-divisjon avdeling 12, men serieåpnet med 1-5-tap på hjemmebane mot TIL 2.

Onsdag reiste de den berømte kjerringa mopt Alta. Christopher Tian Olsen satte inn matchvinnerscoringen etter 47 minutter da han banket ballen i krysset fra 14 meter.

- Det føles bra. Det var stor glede å se den gå inn, sier matchvinneren til iTromsø like etter kampslutt.

Gikk glipp av seiersmålet

For da sluttsignalet gikk var det elleville scener på Fløyabanen. De grønnkledde hoppet og danset, mens blågule finnmarkinger gikk av banen i dyp skuffelse.

- Det var ikke ufortjent at vi vant i dag. Vi skaper like mye som dem, og det var viktig å snu dette etter 1-5-tapet i serieåpningen, sier Fløya-trener Tore Rismo til iTromsø.

Men den rutinerte herremannen gikk glipp av seiersmålet.

- Jeg var på tur ut på banen, og gikk i snøfonnene og hørte bare jubelen. Da kom jeg springende inn og så jubelen, sier Rismo med et smil.

Første gang på ni år

Han hadde god grunn til å smile. Selv om Alta er blant favorittene i 2.-divisjon var Fløya fullt på høyde med finnmarkingene, og sendte dem ut av cupen i første runde. Det har ikke skjedd siden 2006, da de røk 2-3 mot Hammerfest.

- Alta er et godt lag, og vi skal være stolte av prestasjonen. Det er utrolig artig å se at vi viser en slik klokskap, sier Rismo.

Men seieren skjedde ikke uten dramatikk. Etter 88 minutter ble Andreas Arntzen utvist. Han hadde gjort en glimrende kamp på høyrebacken, men da han brukte lang tid på å ta et innkast fikk dommer Ole Martin Loe nok. Han ga Fløyas nummer to sitt andre gule, og dermed måtte Anrtzen se resten av kampen fra sidelinja.

Heldigvis for de grønnkledde klarte de å ri av stormen, og vant 1-0.

Slik var kampen:

Fløya XI: Hans Eiving Rydeng – Andreas Arntzen, Kristian Edøy Hanssen, Jørgen Hveding Andreassen, Espen Berthung – Martin Skogstad, Martin Indal Andersen, Sondre Thorsteinsen, Andreas Hanssen – Christopher Tian Olsen – Uros Vucenovic

Alta XI: Kjetil Thomassen – Runar Overvik, Mats Frede Hansen, Øyvind Veseth Olsen, Thomas Torgersen – Jon Andreas, Håvard Nome, Mathias Dahl Abelsen – Magnus Nikolaisen, Sega Ngom, Mathias Normann

1 min: Kampen er i gang!

5 min: Fløya har gått ut i hundre, men gjestene var nærmest scoring da et innlegg gikk rett i tverrliggeren.

18 min: Etter Fløyas gode start har Alta nå tatt over initiativet. Spissen Sega Ngom er en konstant trussel mot Fløya-forsvaret.

28 min: Fløya har hatt to halvsjanser, men foruten dem har det vært lite å skrive hjem om. Selv om en divisjon skiller lagene har det ikke vært stor forskjell på Fløya og Alta etter 28 minutter.

35 min: Dagens første sjanse på Fløyabanen, og den er enorm. Sega får ballen på bakerste stolpe, og kan bare trille ballen i åpent mål. Spissen snubler, og Fløya får klarert. Nå er de grønnkledde heldige som fortsatt har 0-0.

45 min: Pause på Fløyabanen på stillingen 0-0.

47 min: Fløya starter 2. omgang med et smell. Uros Vucenovic spiller ballen til Christopher Tian Olsen, som lurer Mads Frede Hansen ut i Tromsøysundet før han smeller ballen i krysset. Klassescoring i Tian!

49 min: Nå ligger det an til en liten cupbombe på Fløyabanen, men Alta har nesten en hel omgang på å utligne.

84: Alta presser på, men klarer ikke å skape sjanser. Seks minutter gjenstår, og stillingen er fortsatt 1-0.

88: Rødt kort Fløya. Andreas Arntzen drøyer tid, og får sitt andre gule kort. Fløya avslutter med ti mann!

90 min: Slutt 1-0! Fløya er videre!