I dag var idrettstopper nasjonalt og lokalt samlet med blant annet UiT-rektor Anne Husebekk og byråd for idrett, Vanja Terentieff, for å diskutere situasjonen for idrettsanlegg i Tromsø.

Og for å undertegne en ny samarbeidsavtale mellom Universitetet i Tromsø og Troms Idrettskrets, Finnmark Idrettskrets og Olympiatoppen Nord-Norge.

- Det betyr mye. Vi har idrettshøyskole og veldig mange studerer som driver med idrett. Enkelte med toppidrett. I tillegg er det viktig for oss med et godt studietilbud knyttet til kroppsøving for lærer og førskolelærerstudenter, sier UiT-rektor Anne Husebekk.

Nytt kraftsenter

I den anledning vil det nye student-idrettsanlegget Kraft II spille en sentral rolle. Hallen skal etter planen stå klar i 2018 og vil i tillegg til 2 flerbrukshaller og saler for basistrening, kampsport og gruppetrening har testlabb, sosiale rom og mulighet for å huse blant annet Olympiatoppen.

- Vi håper helt klart at dette skal bli et kraftsenter for idretten i Tromsø og Nord-Norge. UiT vil bruke fasilitetene til idrettshøyskolen og vi er i dialog med kommunen om kontorplasser for fem fastleger, forteller Hans Petter Kvaal, administrerende direktør i Studentsamskipnaden.

Få hundre meter lenger bort planlegges det store anleggsløft for idretten på Templarheimen.

- Der har idretten blitt forespeilet at det står rundt 3.000 kvadratmeter ledig til formål som vi måtte ønske. Nå er det opp til oss i idretten å se hvilke løsninger som blir best. Vi er definitivt veldig glad for utbyggingen som skjer med Kraft II og det er bare noen få hundre meter mellom. Det handler om å utnytte synergiene, sier Sylvi Ofstad.

Må ta i bruk muligheten

Trine-Lise Andersen i Olympiatoppen har tidligere etterlyst en felles samlingsarena i Tromsø. Nå håper hun man gradvis tilnærmer seg en hverdag for idretten i byen samles i større grad.

- Vi har allerede en møteplass på Kraft som bare brukes delvis.  Vi må bruke denne muligheten, sier Andersen.

Lars Ole Sparboe har ledet en styringsgruppe som har sett på utviklingen av idrettsanlegg i Tromsø under ett.

- Det er naturlig å gå i nærmere dialog med Studentsamskipnadene om planene som foreligger for Kraft, sier han.