TSI-Håndball arrangerte lørdag Vårcupen for niende gang.

– Vi har 14 damelag og 12 herrelag. Det er til og med et lag fra Oslo (Gøy) og ett fra Trondheim (NTNUI) med og lag fra hele Nord-Norge. Vårcupen har utviklet seg til å bli Nord-Norges største håndballturnering, sier Emilie Aspenes fra Ankenes, som var med å starte opp cupen da hun flyttet til Tromsø for ni år siden.

– Den gangen var vi tre lag, så det har vokst seg bra mye større. I år er første gang vi har måtte fordelt turneringen over to haller, i Tromsøhallen og på Kraft, sier Aspenes.

Jubileum til neste år

Turneringen er en venneturnering der alle kan stille lag, men det er prestisje og på kvelden skal det arrangeres bankett med priser til vinnerne og kåring av eget All-Star-lag.

– Det er 26 lag totalt med i år og da var det helt fullt, men neste år har vi 10-års jubileum og vi skal forsøke og ikke ha noe tak på turneringen. Vi ønsker at alle som vil skal få være med, så vi får se hvordan vi løser det, sier hun.

Hun legger ikke skjul på hvor mye Vårcupen betyr for TSI.

– Det er neste årets viktigste helg. Denne helgen og studentmesterskapet. Dit reiser vi for å besøke NTNUI, mens de kommer opp fra Trondheim nå, sier Aspenes.

Nivået er imidlertid mildt sagt varierende.

– Ett år var det et lag med legestudenter som stilte. De hadde aldri spilt håndball og spilte i legefrakker, så det sosiale er vel så viktig som selve håndballen, mener hun.

10. sesong i TSI

Aspenes trives utrolig godt i miljøet og spilte i år sin 10. sesong i TSI.

– Det er utrolig sosialt å spille for TSI. Det har blitt mitt andre hjem og vi er avhengig av dugnadsarbeid for å få det til å gå rundt.

Ett av årets høydepunkt var naturlig nok da TSI meget overraskende slo Bravo i siste serierunde.

– Det var utrolig artig, spesielt for «Bie» (Bjørg Marie Vabø, spillende trener red.anm.) som er gravid og skal ut i permisjon nå, at hun fikk denne i sitt siste år på benken, sier Aspenes.

– Fin avslutning

Bravo-spiller Malin Myrvoll synes Vårcupen er en fin avslutning på sesongen.

– Nå har vi håndballfri og begynner treningene igjen om et par uker. Jeg regner med de fleste blir med videre, men jeg tror nok vi trenger noen forsterkninger for å ta det neste steget. Det er en veldig fin avveksling og ha en turnering som denne på tampen etter mange tøffe og viktige kamper. Du får litt godfølelsen tilbake og så er det ikke så superseriøst, sier Malin Myrvoll.

Bravo mislyktes som kjent i år igjen i opprykkskvaliken.

– Lagene vi møtte i kvaliken var bra mye bedre og sterkere enn oss og hadde mer fart, så i år var vi sjanseløse, selv om det var utrolig artig å være med der, sier Myrvoll, som går løs på ny sesong i Bravo-drakten.

– Jeg er ferdig med sykepleiestudier, men blir i Tromsø, så da kommer jeg til å fortsette å spille håndball, sier Myrvoll.

JENTER: Det var totalt 14 damelag med. Her er to av de i aksjon. Foto: Tobias Stein Eilertsen
HOPPENDE GLAD: En av herrespillerne jubler for scoring. Foto: Tobias Stein Eilertsen
TØFFE TAK: Det er ikke bare-bare å trenge igjennom et tett forsvar. Foto: Tobias Stein Eilertsen
PASNING: Her fra en kamp i Krafthallen. Foto: Tobias Stein Eilertsen