I helgen klarte Adam Ismael Wenham (17) kravet på 100 meter bryst.

Dermed blir det tur til Skottland og svømme-VM der 13.–19. juli i sommer.

– Vi var i Glasgow i mars i forbindelse med British Open og da var Adam fire hundredeler fra kravet. Nå klarte han det, så det var virkelig flott, sier trener Rasmus Møller Jensen.

I mars svømte Wenham på 1.13,04, mens kravet er på 1.12,64.

På Marienlyst Open i helgen svømte han i mål på tiden 1.11,90, som sikret VM-billetten.

Dropper mesterskap

Den funksjonshemmede svømmeren fra Tromsø svømmer i klassen S14 og i Skottland i sommer er det forventet 650 deltakere fra over 50 nasjoner.

Men som en konsekvens av det, må han droppe Special Olympics rett etter VM.

– Det hadde blitt for mye reising og han ville ha måttet være for lenge borte, så han måtte velge én av to og da har han valgt VM, sier Møller Jensen.

Ingrid Thunem er den andre Tromsø-svømmeren som skal til VM og Møller Jensen sier det ennå er uvisst hvor mange distanser de skal svømme.

– Det er fortsatt tid til VM, så vi må se hvor mange distanser de klarer å kvalifisere seg for. Det er noen krav de må være innenfor, så vi vet ennå ikke hvor mange øvelser det blir, sier svømmetreneren.

Nye norske rekorder

I helgen viste Wenham gode tendenser i bassenget og satt også to nye norske rekorder.

– Han er den beste S14-svømmeren i Norge. Han satt nye norske rekorder i helgen på 200 meter fri (2.10,75) og på 50 meter fri (27,73).

Men Møller Jensen tror ikke på noe VM-gull.

– Han har ingen mulighet til nå vinne VM, med mindre det blir sykdom. Det er helt nytt for Adam å svømme internasjonalt og han har nettopp blitt sertifisert. Han er også blant de yngste, men at han i det hele tatt har kvalifisert seg, synes vi er helt supert og veldig fortjent, sier Rasmus Møller Jensen.

Mange utøvere

Helgen var alt i alt en stor opptur for Tromsø Svømmeklubb som hadde hele 45 utøvere i aksjon.

– Vi var 12 stykker på Marienlyst Open og 33 som deltok på Grottestevnet i Harstad. Det er første gang siden slutten av 90-tallet at vi har såpass mange svømmere i aksjon utenfor huset, så det er vi veldig fornøyd med, sier den danske svømmetreneren.