TROMSØHALLEN: BK Tromsø vant den nordnorske 2.-divisjonen denne sesongen og spiller dermed i 1.-divisjon neste sesong.

– Vi er veldig fornøyd med å rykke opp. Vi har vært med på to rankingturneringer i 1.-divisjon i år og følte at vi hadde nivået inne, så vi gleder oss veldig til å møte god motstand gjennom hele året og på den måten utvikle oss, sier BKT-kaptein Nikoline Rinde.

Laget består av stort sett unge jenter som går på videregående og noen studenter.

– Vi ser derfor mest på 1.-divisjon som en utviklingsarena, og har egentlig ingen ambisjon om plassering, bortsett fra at vi selvfølgelig vil vinne flest mulig kamper, sier Rinde.

For ordens skyld: Tromsø Volleys siste sesong i allnorsk serie var i 2009–2010.

– Det er veldig artig at jentene rykker opp. Det er lenge siden vi hadde volleyballdamer i det allnorske seriesystemet, sier Anders Ryssdal, som er trener for laget sammen med Anne Mette Thoresen og Ådne Danielsen.

Får forsterkninger?

I år har Sortland vært det beste laget i nord på damesiden. De ble nummer tre i grunnserien og kom på 4.-plass i sluttspillet, men ledelsen har besluttet å ikke søke om elitelisens neste sesong.

Kanskje kan BKT få noen forsterkninger derfra? Tromsø Volley hadde mange vesterålinger på laget i sin tid.

– Hvis det flytter noen til Tromsø, kan det være veldig aktuelt. Dette er såpass nytt, og jeg har ingen oversikt over spillere som eventuelt kommer til Tromsø for å studere. Det er noe man må se litt på da, sier Ryssdal.

LES OGSÅ: Bergheim klar for landslaget

I årets BKT-utgave er det bare tromsøjenter.

– I og med at det er mange studiemuligheter, så ligger det godt til rette for å kunne ha et mer stabilt lag over år her. Rekrutteringsgrunnlaget bør være bra, sier Ryssdal.

Trenger sponsorer

Også på aldersbestemt nivå har jentene prestert godt. Tre år på rad har det blitt bronse i NM.

– Vi er svært stolte av jentene våre, som har jobbet godt og levert over lang tid. Steget opp til 1.-divisjon skal nok gå bra for dem. Men det koster. Vi er derfor svært interessert i å få på plass flere sponsorer for dem, slik at ikke høye egenandeler skal bli en hemsko på veien videre mot eliteserien, sier Tor Johansen, styremedlem i BK Tromsø.

Følg iTromsø-sporten på Facebook her

– Vi er studenter og skoleelever, så all sponsing er kjærkommen. Vi har opplevd at sponsormiljøet har blitt mer lysten på å hjelpe volleyballen i byen, og håper dem vil hjelpe oss også. Vi føler i hvert fall vi er gode sponsorobjekter, sier BKT-kaptein Nikoline Rinde.