ALFHEIM: Etter to strake seire var Ishavsbyen serieledere før møtet med Skarp i dag (før Kirkenes slo Bossekop 5-0), mens Skarp hadde tapt 0-6 borte mot Bjørnevatn forrige helg.

Skarp slo imidlertid kraftig tilbake etter at Jonas Evertsen ga "Byen" ledelsen 1-0 i det 26. minutt. Daniel Aga utlignet etter en tabbe i Ishavsbyen-forsvaret.

– Vi vet at det blir en krig mot Ishavsbyen. Uansett om vi havnet under, måtte vi bare krige tilbake. Og vi fikk en heldig scoring slik at det ble 1-1, sier Aga.

– Vi vet at de liker å trille ballen bak, men det er ikke alltid de er like gode til det. Hvis vi var aggressive, kunne vi få muligheten. Det var også det som skjedd; keeperen sleiva og da fikk Øystein (Richardsen) ballen og da var det bare for meg å sette den inn, sier Aga, som scoret sitt andre seriemål for sesongen.

1-1 sto seg til pause.

Straffescoring

I andre omgang fikk Skarp straffe etter en holding i feltet. Innbytter Lasse Bitt Næss (straffe) var sikker som banken og første Skarp opp i ledelsen i det 71. minutt.

– Jeg så ikke straffesituasjonen, så jeg vet ikke om det var riktig. Jeg trente på straffer rett før jeg kom inn, i pausen. Da satte jeg ballen i høyrehjørnet hver gang, så det var bare å gjenta det, sier Næss.

– Den var sikker?

– Ja, jeg var ikke så nervøs. Jeg følte meg ganske sikker, sier Næss, som i tre uker har slitt med halsen, men fikk klarte å spille 37 minutter i dag.

Spikeren i kista ble satt i det 88. minutt, da Eirik Munkvold sørget for 3-1-seier til Skarp i det 88. minutt.

– Jeg tok de i en sovende stund der og får kontakt med han som skal ta frisparket. Da var det bare for han å legge den over forsvarsrekken og da var det en grei jobb for meg, sier Munkvold.

LES OGSÅ: TIL-keeper signerte for FK Senja

– En veldig deilig seier og fint å få dem litt ned på jorda, sier Lasse Biti Næss.

Øvre halvdel

Nå har Skarp seks poeng etter tre kamper, det samme som Ishavsbyen. Spørsmålet er hvor bra Skarp kan gjøre det denne sesongen.

– Per dags dato er vi jevngode lag. Vi har ikke satt noe mål, men vi skal bite godt ifra oss - i hvert fall på Alfheim. Det er jeg helt overbevist om, sier Skarp-trener Vidar Haldorsen.

LES OGSÅ: Fem ting vi lærte av TIL-Stabæk

– Er øvre halvdel realistisk?

– Ja, vi få se. Vi er vel i hvert fall på øvre halvdel nå, tror jeg. Det er et godt mål, smiler Haldorsen.

LES OGSÅ: Tromsø-duo klar for landslaget

Ishavsbyens spillende trener Martin Joakim Nilsen var misfornøyd etter kampen.

– En fullt fortjent Skarp-seier, konkluderer han.

– Var dere litt høyt oppe etter å ha vært serieleder?

– Ja, det nesten sånn ut i første omgang. Før kampen hadde vi ikke fokus på tabellsituasjonen, men bare at vi skulle fortsette i den samme duren som i de to første kampene. Vi har vært veldig bra, men får det ikke til i det hele tatt i dag, sier Nilsen.

Følg iTromsø-sporten på Facebook her

MISFORNØYD: Ishavsbyen-trener Martin Joakim Nilsen. Foto: Øyvind Sivertsen