TUIL hadde før dagens kamp to strake hjemmeseiere, og "Dalingan" hadde nok håpet de kunne lande den tredje strake seieren mot Kjelsås. TUIL har ikke startet med full pott etter tre seriekamper siden 1999, og den statistikken vedvarer etter at Simen Stamsø Møller senket "Dalingan" etter 71 minutter.

Den tidligere TIL-spissen mottok ballen på kanten av 16-meteren og valgte like så greit å skru ballen i det lengste hjørnet, utagbart for TUIL-keeper Eirik Sørensen. Det ble kampens eneste scoring, og hjemmelaget måtte gå slukøret inn i garderoben etter en svak prestasjon.

– Jeg synes vi var gode de første 30 minuttene, men så ble vi bare gradvis dårligere utover kampen. En dårlig prestasjon av oss, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til iTromsø.

Måltørke

TUIL har kun scoret to mål etter tre kamper, og mye av grunnen til det kunne man se i dag.

– Det ble altfor statisk i det offensive spillet og altfor lite av gode bevegelser fremover. Det er tidlig i sesongen, men det er svært tynt at vi kun har scoret to mål så langt, sier TUIL-spiss Vegard Lysvoll.

Den ellers så målfarlige TUIL-spissen - som i fjor scoret imponerende 15 seriemål - har enda ikke notert seg på scoringslista for "Dalingan". I 2013 ble Tor Martin Mienna toppscorer med 20 mål for TUIL, mens Lysvoll satte inn 18 mål for TIL 2.

– Jeg tar selvkritikk på at jeg ennå ikke har scoret i serien. Jeg har hatt to-tre store sjanser som jeg burde ha satt i mål, så jeg har ingen unnskyldninger for at jeg enda ikke har nettkjenning denne sesongen, sier Lysvoll.

– Trene mer på avslutninger

For det er ingen tvil om at det er mye som skurrer fremover på banen for TUIL. Etter en frisk åpning der Steffen Skogvang Pedersen klinket ballen i stolpen etter få minutter, og like etter brant Lysvoll en stor sjanse etter en flott TUIL-kontring.

– Det er bare å stikke fingeren i jorda og innrømme at vi må trene mer på avslutninger på trening. Men jeg tror at det snart løsner for enten meg eller Vegard, sier Mienna.

Helstrup er ikke bekymret over at to av sine største målscorere er i gang med en måltørke.

– Vi ønsker å score mer, men når vi satte målrekorden i 2011, hadde vi bare ett mål etter tre kamper. Det er ikke noe nytt at dette skjer, men vi skal ha fokus på å gjøre bedre prestasjoner fremover, sier Helstrup.

På onsdag er det ny kamp på TUIL Arena. Da er det 2. runde i cupen mot Finnsnes, som "Dalingan" slo 1-0 i serieåpningen. Da lover Mienna bedre takter fra hjemmelaget enn det de viste i dag.

– Jeg synes synd på Finnsnes på onsdag, smiler Mienna.

KAMPFAKTA:

TUIL 0 (0)

Kjelsås 1 (0)

TUIL (4-4-1-1): Eirik Sørensen - Steffen Skogvang Pedersen - Anders Jensen - Eirik Bertheussen - Simon Laugsand (Sondre Jakobsen fra 68. min) - Elias Skogvoll (Jonas Fundingsrud fra 81. min) - Tomas Kristoffersen - Vetle Vinje - Lars Henrik Andreassen - Tor Martin Mienna - Vegard Lysvoll (Håkon Kjæve fra 51. min)

Scoringer: Simen Stamsø Møller (72. min)

Gule kort, TUIL: Simon Laugsand, Eirik Bertheussen

Gule kort, Kjelsås: Ola Bjørnland, Stian Pettersen, Simen Stamsø Møller, Martin Fasting

MÅLTØRKE: Tor Martin Mienna fikk spille hele kampen, men gikk målløs av banen. Her med ballen i 2. omgang. Foto: Robin Andersen
STOLPEN: TUIL skapte ikke mye, men Steffen Skogvang Pedersen traff stolpen helt i starten av kampen. Her lader TUIL-backen skuddfoten rett før ballen smeller i metallet. Foto: Robin Andersen