TUIL gikk i dag videre i cupen mot Finnsnes etter ekstraomganger, i det som ble en høydramatisk cupkamp. Stillingen ble til slutt 3-1, men i 2. omgang så det lenge stygt ut for "Dalingan". For etter at 51 minutter var spilt, fikk TUIL straffe etter at Vegard Lysvoll ble taklet av Quint Jansen. Dødballekspert og midtbanespiller Tomas Kristoffersen gikk fram for å ta det, men brant den gyldne muligheten.

- Da jeg bommet på straffen, så måtte jeg bare omstille og bare kjøre på videre. Det viktigste er at man ikke tenker for mye på det, sier Tomas Kristoffersen til iTromsø.

Fra vondt til verre

Rett etter straffebommen så gikk ballen inn i nettet i motsatt banehalvdel. Etter mye klabb og babb i TUIL-feltet, så headet Anders Jenssen ballen på hodet til Eirik Bertheussen, som ikke kunne unngå å sende ballen i eget mål. Da var Kristoffersen sitt verste mareritt komplett, og måtte gjennomgå en av karrierens virkelig store prøvelser mentalt.

- Jeg synes vi alle hadde den rette innstillinga etter at straffebommen og scoringa til Finnsnes var et faktum, så vi ble alle enige om at vi bare skulle svare med engang. Det var ikke noe vits å henge med hodet, det var bare å kjøre på, sier Kristoffersen.

For da TUIL lå nede for telling, så ble Mohammed Ahamed byttet inn for Tor Martin Mienna. Det var planlagt før kampen at "Mo" skulle komme innpå etter 71 minutter, men mest av alt virket Helstrup som et taktisk geni med det byttet. For kun fire minutter etter banket Mohammed Ahamed inn utligningen til ellevill glede for TUIL-spillerne og supporterne.

- Vi hadde tenkt å bytte han inn uansett hva som skjedde, for vi ønsker å gi "Mo" så mange muligheter som mulig. Det som er mest trist er at han må gå ut med skade til slutt, for vi unner han virkelig å holde seg frisk etter det han har vært gjennom, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

Perlescoring

Kampen ebbet ut til ekstra omganger etter "Mo" sin utligning. I  1. ekstraomgang brant TUIL den ene sjansen etter den andre, og det så lenge ut til å være "den" dagen for hjemmelaget. Men så dukket Kristoffersen opp for sin revansje med en perlescoring av de sjeldne.

- Vi tar en tidlig corner, så får jeg veldig god tid på rundt 20 meter. Da tenkte jeg at det bare var like greit å klinke til, smiler matchvinneren.

Gaute Helstrup hyllet unggutten etter kampen.

- Han begynner å bli moden mentalt og tåler å få en smell. Han vil hele tida være offensiv og lot seg ikke affisere av den straffebommen. Det er viktig for hans karriere at han har vært gjennom slike situasjoner, så jeg er imponert over hvodan han taklet det. Nå skal han få lov til å utvikle seg videre her i TUIL til han er klar for større oppgaver, sier Helstrup.

Sondre Jakobsen satte spikeren i kista for TUIL i det 110. minutt, og kampen endte til slutt 3-1. Forrige sesong sendte TUIL ut Strømsgodset på TUIL Arena. Alle i Tromsdalen er klar for reprise.

- Et godt tippeligalag her på TUIL Arena er drømmen, smiler Kristoffersen.

MATCHVINNER: Her feirer Tomas Kristoffersen og resten av TUIL-laget 2-1-scoringa i 1. ekstaomgang. Foto: Robin Andersen