Onsdag kveld turnet både store og små våren velkommen med sesongens siste oppvisning, der hele turnklubben til TUIL var i aksjon.

– Deltakelsen i dag er helt fantastisk. Det er nesten så man blir rørt av hvor mange som møter opp, sier klubbleder Hege Chruickshank.

Klubbens ildsjeler

Mange av gymnastene som var ute på matta i dag for å vise sin akrobatiske ferdigheter, er alle fra 4 år hele veien opp til seniorene - og det mangler ikke på oppgaver for de eldste turnerne. Mens mange idrettsklubber kan skilte med egne trenere, så er dugnadsånden enorm i turn. For mange av dem som er trenere deltar også som utøvere, og blant dem er Sondre Andersen (16), Kristine Larsen (19), Anne Hansen (17) og Marthinus Schultz (17).

– Det å være trener kan være veldig krevende, men det er et veldig godt miljø i klubben og det er fine unger vi trener, sier Marthinus Schultz.

Kvartetten trenger ikke lang betenkningstid hvorfor de er villig til å være både utøver og trener samtidig.

– Det her er jo en hjertesak for mange trenere i klubben. Jeg har sagt hver eneste høst i tre år at jeg ikke kan være trener, men så blir man det uansett hva man gjør, smiler Kristine Larsen.

Hvor henter dere motivasjonen fra?

– Det er nok fordi det er så mye potensial i barna, og barna trenger noen som kan  se potensiale i dem. også er det morsomt å se når de mestrer det.

I klubben er det per dags dato 24 trenere fordelt utover 300 gymnaster. Den jobben som legges ned av trenerne settes enormt pris på av ledelsen.

– Vi har ekstremt dyktige trenere i klubben, skryter Chruickshank.

Økt engasjement blant gutta

Trenerduoen Schultz og Andersen har ansvaret for de yngste guttene i klubben.

– Dem er nå gutta, men dem krever ofte å få utfordringer. Noen ganger når to stykker begynner å herje og springe rundt, så hiver resten seg på. Men alt i alt er dem fantastisk å jobbe sammen med, og de skal ha mye av skylden for at det er så gøy å være trener i klubben, sier Schultz.

Det er ingen tvil om at turn er mest populært hos jentene, men Andersen kan fortelle om økt engasjement blant gutta.

– Vi var jo veldig heldig da jeg meldte meg på for noen år siden, for da fantes det ikke gutter i klubben. Men nå som vi har fått i gang disse guttepartiene, så har vi sett at  engasjementet er mye større blant gutta og antall gutter i klubben øker, forteller Andersen.

En kjent sak i turnmiljøet i Nord-Norge er den endeløse ventelista for å drive idretten. For som dem sier i TUIL Turn:

– 300 som turner, 300 på ventelista, sier Schultz.