Ishavsbyen snudde fra 1-3 til 4-3-seier hjemme mot Kirkenes lørdag ettermiddag.

Serieleder Kirkenes, som var ubeseiret og sto med fem strake seiere foran kampen, tok ledelsen allerede etter 15 minutter ved Anatolij Anisimenko, en ledelse som sto seg til pause.

Like etter hvilen utliknet Morten Andersen til 1-1, før KIF scoret to ganger ved Jørgen Jerijærvi.

Det så mørkt ut for "Byen". Men som mot Fløya da de snudde fra 1-2 til 3-2-seier med kun to minutter igjen å spille, sto "Byen" for nok en fantastisk snuoperasjon.

I 64. minutt reduserte Morten Andersen til 2-3. Ti minutter senere scoret samme man sitt tredje for dagen og med fem minutter igjen å spille, noterte han seg for sitt fjerde for dagen og gjorde snuoperasjonen komplett.

- I 1. omgang er vi ganske dårlig og vi er ikke fornøyd i det hele tatt når vi går inn til pause. Vi jogget igjennom 1. omgang, men justerer oss i 2. omgang, får full fortjent 1-1, men så gir vi bort to mål og de rykker i fra. Men vi står på og nok en gang viser vi fantastisk laginnsats ved å snu kampen. Jeg tror ikke vi har ledet en eneste kamp i år, vi har kun snudd kamper. Det kan være en styrke, men også en svakhet, sier spillende trener Martin Joakim Nilsen.

Super-Andersen

I pausen satt de inn Morten Andersen (28), som sto for samtlige fire scoringer.

- Vi er veldig fornøyd med Martin. Han har bodd i Hammerfest den siste tiden og ikke trent så mye med laget, så vi tenkte å spare han til 2. omgang så han kunne komme innpå med friske bein. Han viser igjen at han helt klart at han har kvaliteter på et helt annet nivå og kan avgjøre kamper, som han ofte har gjort før, sier Nilsen.

- Tar ikke av

Dermed er status i toppen av 3. divisjon at TIL 2 leder foran Kirkenes på bedre målforskjell med 15 poeng.

På plassene bak følger to andre Tromsø-lag, Skarp og Ishavsbyen, der Skarp er foran på bedre målforskjell.

- Målet er fortsatt øvre halvdel. Vi tenker ikke noe på opprykk, men på å prestere bedre for hver kamp. Vi har forsøkt å kjøre inn en helt ny spillestil i år, der vi er mer ballbesittende, så det skal vi utnytte bedre og utvikle videre og bære frukter av senere, sier Nilsen.

Samtidig mener han de har mye å gå på, spesielt i forhold til at de har kommet under i samtlige kamper.

- Det kan være en styrke, men også en svakhet. Vi er veldig fornøyd med starten på sesongen, men tar ikke av og skal jobbe knallhardt videre, sier Nilsen.