Fløya var blant seriefavorittene i 3.-divisjon før årets sesong. Men til tross for et lite cupeventyr, med Rosenborg på besøk i cupen, har det meste gått på tverke i seriespillet.

Før dagens kamp hadde de grønnkledde kun tre poeng på fem kamper, men i dag kom den etterlengtede seieren på Fløyabanen.

Balsfjord-slegga

Fløya tok raskt initiativet mot Alta 2 og fikk belønningen da Martin Skogstad banket inn 1-0 med venstreslegga etter 18 minutter.

– Det var Balsfjord-slegga, humrer Skogstad.

Utover i omgangen kom Alta 2 mer med og misset blant annet på et straffespark.

Straffespark

I 2. omgang fikk finnmarkingene lønn for strevet. Et frispark endte med at Runar Olsen Hustad headet ballen i mål i det 50. minutt. Men Fløya reiste seg igjen, og i det 67. minutt kom avgjørelsen. Andreas Hanssen ble revet ned i feltet og Christopher Tian Olsen holdt hodet kaldt og sørget for 2-1 fra ellevemetersmerket.

- Du tenker ikke så mye (når du skal ta straffespark). Du velger ei side når du går og henter ballen, og så legger du ballen der du har bestemt deg for at den skal gå, sier Tian Olsen.

Og dermed endelig tre poeng til Fløya.

– Ja, og det har vi trengt og savnet. Det var godt å få det nå, for nå var hodet på tur under bakken og nå var det greit å få løftet oss litt igjen, sier matchvinneren.

Følg iTromsø-sporten på Facebook her

Fløya er nå på 7.-plass på tabellen - med seks poeng på seks kamper i 3.-divisjon. Opp til serieleder TIL 2 og Kirkenes er det ni poeng.

– Et steg framover

Men i Fløya fokuserer man ikke på tabellen akkurat nå.

– Det er gode prestasjoner og utvikling som må stå i fokus, og så får vi summere opp til slutt. Det er klart vi ønsker å vinne hver eneste kamp. Det er hardt arbeid som må ligge i bunn. Vi må ta opp hansken og opp i ringene. Da blir det bra, sier Martin Skogstad.

– Dette var et steg framover. Vi har slitt. I en periode i vinter var vi gode og levert stødig i cupen (slo ut Alta, journ. anm.), men seriestarten har vært langt under pari, sier trener Tore Rismo.

– Har cupeventyret gjort at det har gått litt utover serieprestasjonen?

– Det burde ikke være slik. Det burde egentlig være motsatt. Gode prestasjoner i cupen burde gjøre at man fikk en "boost" og energi til å gjenskape det serien, men det har ikke sett slik ut. Både mot Bjørnevatn og Ishavsbyen var vi litt uheldige, men i forrige kamp mot Skarp var vi så dårlige at jeg skjemtes. Jeg kjente ikke igjen laget mitt. Skarp var bedre i alle spillets faser og all ære til dem, men det har også sammenheng med at vi ikke helt var oss selv, sier Rismo.

– Det var vi ikke i dag heller, men jeg synes det var et lite steg framover, legger han til.

Se video øverst i denne saken!

SCORET: Martin Skogstad scoret Fløyas første mål. Foto: Øyvind Sivertsen