Den omfattende #tacklehomophobia-kampanjen har fått større fotfeste den siste tiden. Tromsø-gutten og TUIL-spiss Mohammed Ahamed er en av de siste  idrettsutøverne til å fronte kampanjen.

– Jeg ønsket å fronte kampanjen og spurte TUIL om lov. De sa ja og ønsket å være med å fronte en god sak, sier Mohammed Ahamed til iTromsø.

– Ubehagelige episoder

Ahamed er av somalisk opprinnelse, men har vokst opp i Tromsø og har selv kjent på ubehageligheter i fotballen.

– Det har heldigis vært lite, men det har vært få, men enkelte episoder i forhold til diskriminering mot meg selv. Det opplevde jeg som ekstremt ubehagelig, og jeg husker spesielt den dag i dag en episode som skjedde da jeg var 19-20 år og spilte for Fløya. Selv om det var mange år siden, ønsker jeg ikke at noen skal oppleve slike ubehageligheter, sier han.

– Fantastisk kampanje

Ahamed ønsker alle kampanjer mot diskriminering velkomne.– Det har vært mye fokus og kampanjer mot rasisme de siste årene og det har vært viktig. Men det er viktig å støtte kampanjer som er imot diskriminering av noe som helst slag, det har ingenting å gjøre i fotballen, sier 29-åringen.Han håper #tacklehomophia-kampanjen kan være med å belyse situasjonen om at alle er velkommen i det norske fotballsirkuset.– I fotball skal alle være velkommen. Det ønsker jeg å være med og fronte høyt og tydelig over hele Norges land, sier 29-åringen.