STAKKEVOLLHALLEN: Uttaket blir først offisielt om noen dager, men Ingrid Thunem (25) og Adam Ismael Wenham (17) ligger meget godt an til å komme med i den norske VM-troppen som skal konkurrere i Glasgow 13.–19. juli.

– Uoffisielt er det blitt sagt at jeg for lov å dra, men det er et vanskelig uttak og det er først klart i neste uke. Slik det ser ut, får Adam og jeg fra Tromsø reise til VM, sier Ingrid Thunem.

Hun har en alvorlig nervesykdom og konkurrerer i klassene S2 og SB1. I hennes nye klasse, S2, har hun syv verdensrekorder.

Årsaken til det lille forbeholdet med tanke på VM-uttak, er begrunnet med hennes helsemessige situasjon.

LES OGSÅ: Her avgjør Tian for Fløya

Hun har vært igjennom tre operasjoner og får nå næring gjennom blodet.

– Jeg var veldig syk før jul, men siden har det gått bedre. Det er en del utfordringer når man spiser gjennom blodet. Jeg har ikke fått trent så optimalt som jeg ønsker, men er på vei til å øke timetallet. Det viktigste er å holde seg frisk, sier Thunem.

Viktig erfaring

Så langt i år har hun i snitt trent 10 timer i uka. Hun ønsker å trene dobbelt så mye.

– Målet er stabilisere meg på 20 timer i uka og holde meg frisk. Det er lite til å være svømmer. Sara Louise Rung, som er den absolutt beste paralympiske svømmeren vi har i Norge, trener 35–40 timer i uka. Men hun har helt andre utfordringer enn jeg har. Jeg legger meg på det nivået kroppen tåler og øker etter hvert, sier Thunem.

LES OGSÅ: Her er Vinjeruis nye jobb

Hun tror de fire beste i verden har et for stort forsprang før VM.

– Om jeg reiser til VM i år handler det først og fremst om å få erfaring og gjøre så godt jeg kan, sier Thunem.

– Ja, jeg er i nærheten av mine beste tider, men selv synes jeg det er veldig dårlig. Jeg er ikke blant de tre beste i verden, men heller blant de fem til åtte beste. Det er et lite stykke opp til de aller beste, sier Thunem.

– Ser fram til VM

Trener i Tromsø svømmeklubb, Rasmus Møller Jensen, tar ikke VM-plassene på forskudd, men er optimistisk.

– For begge to gjelder det å jobbe godt med de tingene de skal fram mot VM. Ingrid har klart A-kravet mange ganger og er dermed den mest sikre, og Ismael har klart B-kravet på 100 m bryst. Dermed blir også han mest sannsynlig tatt ut, men vi venter spent på det endelige uttaket, sier Jensen.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

– Jeg ser fram til VM og håper på mye gode svømming. Først er det treningsleir i Danmark og NM, før avreise til Glasgow. Da skal utøverne være 100 prosent klare for å få maksimalt ut av treningen.

GULLGROSSIST: Adam Ismael Wenham kan gjøre rent bord i Special Olympics i fjor. Foto: Privat