Onsdag kveld gikk de to løpskometene Yngvild Kaspersen og Kristian Ulriksen til topps i hver sin klasse på 6,2 kilometer-løpet på løpekarusellen.

Ulriksen kom inn i ensom majestet på tiden 20,39 minutter, nesten minuttet foran Edvin Frost (21,33 minutter).

– Jeg vinner når de andre ikke er her. Jeg kan ikke gjøre noe med det. Det er MSM som gjelder, sier Kristian Ulriksen.

– Større sjanse

Yngvild Kaspersen var suverent best i kvinneklassen og kom i mål på 22,08 minutter. Hilde Aders var nest best kvinne på tiden 22,54 minutter.

– Jeg har som mål vinne mila på MSM, men det dukker som regel opp noen løpskometer til da, så Yngvild (Kaspersen) har mye bedre muligheter enn meg, sier Kristian Ulriksen, som har rekord på mila på 33,02 minutter, satt under MSM i fjor.

– Målet er å se 32-tallet i hvert fall.

Trolig får han for tøff konkurranse i år, ettersom Glenn Thomas Martinsen har sagt at han skal stille til start med mål om å bryte den magiske 30-minutters grensa og ta løyperekorden som er på 30,03 minutter.

Ulriksen sikret nok en seier på løpskarusellen og skal i hvert fall gjøre sitt for å forberede seg best mulig til løpet som er kun tre og en halv uke unna nå.

– Jeg skal løpe Pannekakemila i Kvæfjord i helga. Det er en veldig rask løype der jeg løp på 33,07 minutter i fjor, så jeg håper å perse, men da må jeg ha gode forhold og alt må klaffe. Det blir en fin test, sier han.

Ulriksens tid på onsdagens løp var ti sekunder bak Sven-Are Paulsens rekord på akkurat denne traseen.

– Da løp vi mot hverandre hele veien, nå løp jeg alene og da er det vanskelig å nærme seg, sier Ulriksen.

– Under 35 minutter

Kaspersen har eksamen tirsdag og får sin første miltest på Eidemila 6. juni, to uker før løpet.

– Jeg har som mål å løpe på 34-tallet eller på lav 35-tall. Jeg satt personlig rekord på Krokenmila i år på 35,42 minutter, sier Kaspersen, som er storfavoritt, ettersom hun vant MSM-mila i fjor på 37,29 minutter i fjor.

– Jeg skal trene mer fart fram til da, så målet er å få et par fartsøkter og så får jeg en fin miltest på Eidemila, sier Yngvild Kaspersen.

VANT: Yngvild Kaspersen var raskeste kvinne, mens Kristian Ulriksen var raskest av samtlige løpere på onsdagens løpskarusell. Foto: Tobias Stein Eilertsen